Klanten met prachtige uitzichten

Zowel Willisha als ik hebben het heel druk afgelopen dagen …. zelfs de weekenden. En we hebben het niet druk met kerstinkopen (want doen we niet aan kerstcadeaus dit jaar), maar met onze werk.

Afgelopen zondag moest ik naar Garajau. Een jong Duitse stel had hulp nodig met het installeren van een Internet verbinding. Ze hadden mij via The Madeira Times gevonden. Ze hadden een oude Apple laptop (in de vorm van een appel ook nog) met een nog veel oudere versie van de Mac OS (besturingsysteem). Het was me toch gelukt om alles te regelen voor hen. Madeira was een blije Duitse stel rijker. Vanuit hun grote woning hebben ze een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Ik schrijf met opzet ‘op’ want je kijkt er echt OP de zee.

Gisteren werd ik opgehaald door een Engelsman die woont in Calheta. Samen met zijn vrouw wonen ze in een mooie woning met alweer prachtig uitzicht op de zee. Ze hadden problemen met hun computer. Deze werd door iemand van de computershop meegenomen om na te kijken, maar als een hopeloos geval verklaard en vervolgens teruggebracht. De PC had eerst Windows 98 op, … vervolgens heeft de computershop er Windows XP Pro (Portugese versie) opgezet … maar dat gaf problemen. Daarna hebben ze XP Pro Engelse versie opgezet … ook problemen. Dan maar terug naar Windows 98 …. Nee dat wil niet installeren. Nou dan maar Windows 2000 Pro. Het laatste besturingsysteem is dus wat ik tegenkwam.

Maar waarom gaf het zoveel problemen al die Windows versie? … zult u denken. Voor de computerkenners kan ik het uitleggen door precies te zeggen welke versies ze hadden geïnstalleerd op de computer namelijk:

Windows 98 First Edition
Windows XP Pro met SP 1
Windows 2000 Pro met SP 2

Voor degene die beweren dat ze ‘niks van computers weten’ is mijn uitleg simpel: het waren allemaal versies die een gigantische achterstand qua updates en patches hadden. Daarnaast waren het allemaal illegale kopieën.

Het kostte me meer dan vier uur (en 40 restarts) om de PC bij te werken met alle updates, Service Pack, security patches. Uiteindelijk is het me gelukt. Madeira was weer een blije Engelse stel rijker.

Het gevolg is nu dat ze willen dat ik vandaag een laptop voor hun koop (plus een draadloze router, plus een kleine MP3-speler) en morgen komen ze weer ophalen om alles in orde te zetten bij hun. Vervolgens hebben ze een Engelse buurvrouw die ook van mijn diensten gebruik wil maken. Tja, soms is werken met computers minder leuk, en soms is het heel leuk 😎

6 gedachten over “Klanten met prachtige uitzichten”

 1. Wil pas maar op!!!!

  Don moet naast het repareren van PC ook zijn “diensten” verlenen aan een “Buurvrouw”, hopelijk blijft het met een kilo suiker?!?!??

 2. Het toeval wil dat mijn vrouw en ik van 29/11 tot6/12 ook in Lissabon waren.Leuk om de foto,s te zien van de kerstboom en Belem.Helaas was Belem op maandag gesloten waardoor ik daar niet binnen ben geweest.Ik kwamm op je site via Google en zoeken naar Pingo Doce.

 3. Wat leuk Don. Je wordt nog beroemd!
  Harstikke leuk dat je steeds meer klanten krijgt. En als je het ook nog eens leuk werk vind, dan is het al helemaal goed.

  Vond het ook leuk dat je de techniesche taal ‘ondertiteld’ hebt ten behoeve van de digibeten 😀

 4. @Ton: Pingo Doce? Heb ik daarover iets geschreven dan? Of was het een vooruitziende blik van Google om daar iets over te schrijven …

  @Marisa: Graag gedaan. Beroemd zal ik niet worden …. maar misschien wel berucht.

Reacties zijn gesloten.