Internet wordt verplicht

Nederland ……..

De overheid werkt aan persoonlijke websites voor alle burgers. Op de persoonlijke site moeten onder andere belasting- en uitkeringsgegevens zijn in te zien. Dit meldt de Volkskrant. De overheid test de persoonlijke pagina’s sinds begin dit jaar in stilte. ……… Op de persoonlijke pagina kan iedere burger straks naast belasting- en uitkeringsgegevens informatie over kinderbijslag, vergunningen en andere overheidsgegevens vinden. Burgers krijgen inzicht in hoe ze bij verschillende instanties geregistreerd staan en kunnen veel formulieren digitaal invullen, zo meldt de Volkskrant.

(Bron WebWereld)

3 gedachten over “Internet wordt verplicht”

  1. Mijn eerste reactie is “Prima!”. Maar dan denk ik aan de toch nog steeds grote groep mensen die geen computer thuis heeft, of er niet mee om weet te gaan…

  2. Aan de ene kant makkelijk, al je persoonlijke gegevens, inkomsten, schulden, kosten, uitgaven en dergelijk op je eigen website, maar wat als je inlogcode gekraakt wordt. Weet de rest van Nederland gelijk hoe jij er voor staat. Krijgen we een nieuwe vorm van inbrekers, de hackers, deze halen je waardevolle spullen niet uit je huis maar vanaf je computer.
    Dus aan de andere kant ben ik hier niet zo’n voorstander van.
    marijke

  3. Een langdurige stroomstoring zal chaos tot gevolg kunnen hebben. In ziekenhuizen kan zoiets, ondanks eigen noodstroomvoorzieningen al een rampscenario betekenen. M.i. is het volledig digitaliseren van aan een individue gebonden gegevens niet wenselijk.
    Ik kan nl. weinig positieve aspecten erbij bedenken.

Reacties zijn gesloten.