Ik voel het aan mijn water

Mijn ochtend ritueel is als volgt: ik kniel me naar het zuiden (richting La Chica Merengue) en dan scandeer ik …..

Just kidding! Willisha maakt me wakker en dan genieten we samen van een klein ontbijt om wakker te worden. Vervolgens ga ik mijn e-mails doornemen terwijl Willisha een douche (of bad) neemt en vervolgens zich opmaakt, aankleedt enz. Nadat ze is vertrokken naar haar werk, neem ik nog een bakje koffie en start alvast de nodige scans op de laptop en back-ups van de diverse websites die ik in beheer heb.

Behalve vandaag …
Omdat ik om 11 uur een afspraak had met iemand (voor evt. nieuwe job) …. Ben ik meteen onder de douche gegaan nadat Willisha was vertrokken. Ik had een voorgevoel … dat er zo meteen geen water meer zou zijn. Ik zag het al voor me dat, terwijl mijn haar en lichaam onder het schuim zat, plotseling er geen water meer was. Ik haastte me met douchen.

Toen ik klaar was dacht ik ‘Wat ben ik paranoïde!’ … er was niks aan de hand. Ik keek in de spiegel … pakte de tandpasta … poetste mijn tanden … draaide de kraan …. ‘Sputter! Gorgel! Sputter!’ …. Nee! Het was niet ik dat gorgelde en sputterde! … het was DE KRAAN die dat geluid maakte. GEEN WATER! Ik keek in de spiegel … mond vol schuim (niet van woede, maar van tandpasta) … en ik dacht ‘het was dus wel zo!’

Is dit wat je noemt ‘ik voel het aan mijn water‘?

Mijn mond schoongespoeld met Spa Blauw … en droog gescheerd (met een scheermes) … kon ik verder aankleden en de deur uit gaan.

Één van de nadelen waar we wonen is, naast het bouwgeluid, ook het plotselinge watergebrek. Ik vraag me af of men elders hier ook vaak last van heeft?

4 gedachten over “Ik voel het aan mijn water”

  1. Tja, de volgende keer toch maar in de richting van La Chica Merengue knielen en niet vergeten te scanderen. Dat doe ik ook elke dag en we hebben altijd water… 🙂
    Als je je hele lichaam met Spa blauw had moeten wassen was het een duur grapje geworden!

  2. Gisteravond hebben we van onze toekomstige landlords gehoord dat het appartementencomplex beschikt over een 40.000 liter watertank die altijd gevuld is. In de 4 jaar die ze er nu wonen hebben ze nog nooit zonder water gezeten, ook niet tijdens hete zomers toen de rest van het eiland er wel last van had. Ook de kwaliteit van het water schijnt beter te zijn dan in Funchal, omdat we dichter bij de bron zitten. Ze drinken dan ook nooit flessenwater. Maar misschien toch maar een 5-liter fles achter de hand houden? Eerst zien en dan geloven 😆

Reacties zijn gesloten.