Hoeveel is je domeinnaam waard?

Een klant vroeg aan mij hoeveel haar domein naam zou kosten als ze die zou gaan verkopen. Ik ging op zoek op het web (je kunt vandaag de dag echt ALLES vinden op WWW) naar een hulpmiddel om een indicatie te krijgen. Ik kwam een site tegen dat een waarde schatting geeft van een domein naam. Het is niet 100% gegarandeerd dat je dat waarde ook zult krijgen … maar het is in ieder geval een leuke manier op te zien hoeveel het gewaardeerd wordt (en vergelijken met anderen).

Ga naar http://leapfish.com/

Vul je domein naam in en kijk hoeveel het waard is. Of type google.com in en bereken hoe hoog je de lening moet vragen aan de bank om die te kopen.

Eehhhmmm … doe maar geen moeite om mijn eigen domein naam (donamaro.nl) op te vragen. Net als het huis van M&M … ik verkoop het toch niet.


10 gedachten over “Hoeveel is je domeinnaam waard?”

 1. Nou, ik heb mijn site even ingevuld en daarna was ik eigenlijk nieuwsgierig naar die van jou. Ik moet zeggen dat ik erg verbaasd was. Ik ben benieuwd hoeveel mensen het voorbeeld gaan volgen.

 2. Nou, ik ook gedaan, mijn naam is echt niets waard, maar Don is een dure…. Je kan wel zien waar het geld heen kan stromen !! Marcel heeft gelijk, ook ik was nieuwsgierig en heb het meteen uitgeprobeerd.En ook daarna die van Don gekeken uiteraard !!!!

 3. Ik heb het ook uitgeprobeerd… Waouw!! Een van mijn sites is ook tamelijk veel waard (niet evenveel as Don’s). Dat was een + verrassing. Dank je voor de info – heel interessant.

 4. Mmmm, als ik de “waarde” van mijn website naar keiharde euri´s zou kunnen omzetten, heb ik die Smart al bij elkaar geblogd… :mrgreen:

 5. Tuurlijk gun ik je een Smart, schat ….. maar dan had je een eigen domein moeten hebben en niet die van web-log.nl
  Kijk … als je je eigen domein naam hebt dan kan ik er voor zorgen dat het ‘waarde’ krijgt.

 6. Hmpf … had je mij niet even een duurdere domeinnaam kunnen adviseren?
  (*grin*) ;D

  En waarop wordt de ‘waarde’ dan wel gebaseerd?

 7. die site zegt wel dat je beter naar profesionele mensen kan luisteren 😛

  mijn domein: d-v-d.be werd dik voor $1,130.00 geschat iemand kopen? : P

Reacties zijn gesloten.