Historische moment – OTM arriveert!

Begin van de middag belde GG mij … of hij langs kon komen voor een zakelijke bespreking. Naturalmente (natuurlijk). Zoals het een goed Madeiraan betaamt zijn we naar Mad Era in de Marina van Calheta gegaan om de bespreking te combineren met een lunch.

Tussendoor ging GG’s mobiel een paar keer af …. Sorry, zoals je ziet ik ben nog steeds aan het werk!

Plotseling ging mijn eigen mobiel ook te klagen …. ik ben dus ook aan het werk …. een Portugees nummer …. Stoooo? Boa tarde!

Meneer Amaro? …. Klonk het voorzichtig aan de andere kant van de lijn. Ik herkende de stem. Het was de andere Jerry! Van de matrassen … weet je wel?

Voor degene die het gemist hebben … lees dan eerst het volgende:

1. Wij zijn er bijna?
2. Raad eens? (part 2)
3. Raad eens? (part 3)
4. Wonderen …. komen laat
5. Wonderen …. het vervolg
6. Wonderen … onzichtbare telefoon
7. Wonderen … toch wel?

Meneer Amaro … bent u vanmiddag om 15u00 thuis?

Het zal toch niet waar zijn?? Nee, nee …. rustig blijven … hou je hoofd koel! Dit is Madeira! Eerst zien dan geloven!

Na de lunch werd ik thuis afgezet door GG …. winkel beneden was nog steeds dicht.

Klokslag 15u00 … Ding Dong!!
Doe de deur open ……. Hallelujaaa!!!! Jerry … met de 2 matrassen!!! Madeira is een mirakel rijker geworden!!! Verschijning en de incarnatie van Onbevlekte Tweeling Matrassen (OTM)!!! Ik viel op mijn beide knieën en kuste de grond waarop de matrassen stonden. Net als de aapmens in de film Space Odyssey 2001 die staat voor een mysterieuze tablet …. maar in dit geval twee i.p.v. één.

Een mijlpaal dat vastgelegd moet worden voor onze nazaten.

Klik hier voor de laatste rustplaats van de OTM

En hier de officiële factuur en hun design.

GG was vanmiddag getuige van een historisch moment (Jerry’s telefoontje) … en vanavond gaan we (Willisha, Marijke en ik) dit feestelijke gebeuren uitgebreide vieren …. we gaan met z’n drie-en de matrassen inhuldigen! …………….. met een etentje in Mad Era!! (Wat had u gedacht?)

Jammer dat Marcel er niet bij kan zijn ….. Marcel, neem een frikandel met extra Joppiesaus (zie Wikipedia) om mee te vieren vanuit NL.

By the way ….. wij hebben de weddenschap gewonnen! Ons matrassen waren eerder binnen dan dat de auto van Marijke was gerepareerd. Jahooeee!! Dat wordt trakteren buurtjes!! We wachten wel totdat Marcel terug is.

Kleine troost voor de buren … ik geef toe dat ik de weddenschap met Clauss heb verloren! Dit is een ander verhaal en dus wordt vervolgd …

6 gedachten over “Historische moment – OTM arriveert!”

 1. Ik kon het niet geloven toen ik het zag… een bed met passende matrassen… Dus nu hoef ik mij vanavond niet meer vanaf redelijke hoogte schuin naar achteren te laten vallen om ter hoogte van de matras uit te komen (de rand om het bed is 10 cm breed en de vorige matrassen waren per stuk 10 cm te smal dus ik moest 20 cm overbruggen! Tuurlijk hadden we de matrassen tegen de buitenrand aan kunnen leggen, maar dan hadden we wel een erg geval van apartheid gekregen… Enig rekenwerk leert mij dat dit in de afgelopen 2,5 jaar ik zes matrassen uitgeprobeerd heb, waarvan drie in de afgelopen 7 maanden…

 2. Don

  Wees voorzichtig met je woorden, want wie heeft die weddenschap afgesloten?

  Ik ben benieuwd naar je ervaringen, je had al eerder over onderbroeken, matrassen en “Meneer” oh nee sorry “Mevrouw, u heeft een sexy…….

  Geniet van het bed en je gezelschap, en voor de duidelijkheid, in bed kan je ook werken!!

 3. Gefeliciteerd met de matrassen, maar toch zijn we gelijk geëindigd met de weddenschap, namelijk mijn auto was al een dag eerder bij de garage om gerepareerd te worden en kon op dezelfde dag dat jullie geweldige mooie matrassen aankwamen opgehaald worden, maar helaas kon ik niet.
  De reparatie is volledig vergoed door de verzekeringsmaatschappij, inclusief de huurauto. Dus eigenlijk zijn we allemaal winnaars in dit verhaal.

 4. Ik keek nog even naar de factuur cq ontwerp cq bestelformulier en zag dat het inderdaad allemaal wel erg lang heeft geduurd. De datum van bestelling? was 28 augustus 2006 en de datum van aflevering 20 maart 2007. Dat is bijna 7 maanden maar nu kun je je de trotse bezitter noemen van 2 OTM’s.

Reacties zijn gesloten.