Het Roer Om en Interview

Televisieprogramma’s zoals Het Roer Om daar MOGEN ALLEEN de volgende personen aan meedoen:

 • Stellen met kinderen;
 • Naïef ingesteld en
 • Onvoorbereid te werk gaan.

Zoals ik al eerder schreef … we zijn twee keer benaderd voor een Nederlandse versie van Het Roer Om en … voor beide waren we uiteindelijk ‘afgekeurd’.

Zelfs BN-ers die naar het buitenland zijn verhuisd zijn niet interessant genoeg om getoond te worden op dergelijke televisie programma’s. Gelukkig zijn er nog wat tijdschriften die interesse hebben in het succesverhalen … zoals het blad Vriendin met daar in een interview van Lydia van der Weide met Heleen van Royen.

Heleen van Royen, nu eens níet over seks of vreemdgaan, maar over haar verhuizing naar Portugal, haar gezin, vriendinnen, ouder worden en toekomstdromen. ….. Sinds augustus vorig jaar woon ik met Ton en mijn kinderen Olivia en Sam in het zuiden van Portugal.

Wat mij opviel waren de volgende citaten uit haar interview:

Zelf mis ik Nederland eigenlijk niet. Daar kom ik ook niet aan toe, want ik ben er nog heel vaak. Het is eerder zo dat ik Portugal mis wanneer ik in Nederland ben! Dat is al echt mijn ‘thuis’ geworden, het is verbazingwekkend hoe snel dat gaat.

Dat gevoel hebben we ook sinds we hier op Madeira wonen.

Mijn vriendinnen zie ik tegenwoordig minder, maar eigenlijk hebben we allemaal al zo lang zo’n druk leven, met werk en kinderen, dat het er toch niet van kwam om iedere week met hen af te spreken. Dus zoveel is er niet veranderd. Ik denk dat het contact zelfs intenser kan worden.

We hadden in Nederland ook een heel druk leven … dat we inderdaad niet zo vaak tijd hadden om met vrienden en familie af te spreken. We merken dat sinds we zijn verhuisd, we nu een intenser contact hebben met vrienden en familie die gebruik maken van de mogelijkheden zoals e-mail en Skype.

Ik heb gemerkt dat rust me goed doet. In Portugal krijg ik weinig prikkels van buiten en dat maakt dat ik me prettiger voel, stabieler.

Inderdaad … weinig prikkels van buiten. Je merkt hier minder van de buiten-eilandse-wereld. Vaak hoor ik dingen …. pas tijdens een telefoongesprek met mijn moeder in Nederland.

Wil je het volledige interview lezen? Ga naar de volgende link:
Interview met Heleen van Royen

7 gedachten over “Het Roer Om en Interview”

 1. Een mooie vrouw, Heleen van Royen. Inderdaad iemand die overal wel aardt. En als dat niet zo is breekt ze volgens mij ook zo weer op.
  Wel vreemd dat ze het niet over de Portugese mannen had…
  (Zeker nog niet op Madeira geweest)

 2. Ik zal het je nog mooier vertellen …

  Heleen van Royen had eerst contact met Willisha gehad en gevraagd over Madeira (daar gaan wonen enz.) ….

  Nu vraag ik me inderdaad af waarom Heleen heeft besloten om in Zuid Portugal te gaan wonen en niet Madeira ….. hhmmmm 😕

 3. Het is niet zo dat er persé stellen met kinderen in het programma mogen! De vorige vier-delige serie ging over een varkensboer in engeland en dat stel was ten eerste nog jong (achter in de twintig) en ten tweede nog helemaal niet toe aan kinderen.

 4. Leuke site, Don Amaro.
  Ik vind die verhalen van het roer om altijd leuk om te zien / lezen. Die naieve mensen zijn natuurlijk het leukst om te volgen op TV, maar het moet toch wel kans van slagen hebben, anders haak je denk ik af als kijker.
  Denk zelf over een poosje richting Frankrijk te trekken. In de tussentijd leer ik van de ervaringen van anderen, zoals jij, en verzamel een aantal leuke links naar dit soort verhalen. Heb jouw site ook opgenomen; je hebt al een hele historie opgebouwd. Ik zal je verhalen volgen. Succes!

Reacties zijn gesloten.