Het gejuich van een eiland

Stel je eens voor …. Je staat op het balkon van je appartement. Er heerst een verdachte stilte … verdacht omdat je alleen in de verte het gezang van vogels hoort, gekakel van kippen … blaffende honden en het geruis van de wind. En opeens!!! ….. hoor je overal een gejuich … een massa gejuich … en heel lang. Het lijkt alsof je in een voetbalstadium bent … het hele eiland juicht!

Dat hebben Marcel en ik gisteren ervaren. Portugal heeft gewonnen van Frankrijk. De 10 lege Coral flessen op tafel zijn de stille (en verfrissende) getuigen dat de wedstrijd is uitgelopen naar een verlenging en …. geëindigd in de grootste vrees voor ieder die te diep is geraakt in het spel …. strafschoppen.!

Alle lof voor Ricardo … de Portugese doelman … ook hij kan een winkel openen met geurtjes, handschoenen of herenslips met zijn aam erop … en rijk van worden. Ik stel voor dat hij een theehuis opent … met de naam Penal Tea … stappen alle Portugezen massaal over naar thee drinken.

Maar dan … de laatste strafschop voor Portugal …. en ik hoopte dat het niet Ronaldo zou zijn ….. maar jawel !!?? Als nu vooral hij zou gaan missen? Zou een afgang zijn … voor hem, Portugezen en … voor Madeira.

De dramatiek dat hij tentoonstelt … lopen naar de doelstip met een zelfingenomene smoel … die vervolgens lang stampend erop springen …. kust de bal … plaatst het voorzichtig …. kijkt vervolgens met getuite lippen naar de doelman (kiss of death?) …. bijt op zijn lippen … blaast een zucht …. fluitsignaal … rent naar de bal … stopt … rent weer …. schop …. rechtsboven …. doel … loopt weg … weer die smoel … schreeuwt … en vervolgens lijkt erop dat hij een verwijt of belofte maakt met iemand van boven.

En vanaf dat moment hoorden we het gejuich …. een heel eiland dat juicht …

P.S. voor degene die het nog niet wisten …. Cristiano Ronaldo komt van Madeira

3 gedachten over “Het gejuich van een eiland”

 1. Een geweldige prestatie van Portugal en verdiend ook. De eerste halve finaleplaats sinds 1966 (ik herinner me het nog, de wedstrijd om de derde plaats tegen Rusland met de legendarische keeper Yashin).

  Alleen… ik geloof dat jij die 10 Coral-flesjes in je eentje hebt opgedronken, want Portugal won niet van Frankrijk maar wel van Engeland… 🙂

  Frankrijk versloeg verrassend Brasil en is daarmee tegenstander van Portugal in de halve finale.

  Pabien!!!

 2. Ik kan 1966 niet zo goed herinneren … ik was toen 5 … dan heb jij een beter geheugen dan ik, besta Casa (of ligt het aan de leeftijd?).

  Tien Coral flesjes … gedeeld door twee (Marcel en ik) … maar ik weet niet of het nodig zal zijn om a.s. woensdagavond een krat erbij moeten nemen.

  Anyway …. het wordt spannend.

  Masha danki … ook namens Ricardo.

 3. Het gejuich in Caniço heb ik gemist, maar op het vliegveld ging het er ook aardig hard aan toe. Vanaf het moment dat de bal geplaatst was begon met spontaan te klappen om Ronaldo aan te moedigen. Of het geholpen heeft weet ik niet, maar kwaad deed het zeker niet! Gelukkig heb ik woensdagavond geen les, dan kan ik de hele wedstrijd zien!

Reacties zijn gesloten.