Half uur geleden

Terwijl de pasta aan het koken is …. even snel een verslag van afgelopen half uur geleden …

Richting het winkelcentrum om boodschappen te doen. Onderweg kwam ik de verkoper van de brillenzaak tegen (waar ik mijn zonnebril op sterkte heb gekocht). Vriendelijke groeten en handen geschud (hier is het de gewoonte dat de mannen, als ze elkaar ontmoeten, altijd de handen schudden). Verder ken ik hem niet persoonlijk maar wel aardig dat hij zijn klanten toespreekt alsof ze kennissen zijn.

In de supermarkt …. bij de kassa … ik merkte dat de dame achter de kassa een Venezolaanse was. Ze gaf me wisselgeld terug en ik zei

Muchas gracias!
Bent u van Spaans afkomst? vroeg ze.
Ik kom uit Curaçao.
Aaaah, vandaar! Zeker Spaans geleerd van de televisie?
Ja, dat klopt. Venevision, Radio Caracas Television, Radio Rochela, Topo Gígio enz.
Hhhmm … u spreekt het goed!
Otra vez gacias!

Ik loop later het winkelcentrum uit …. en ik zie voor me drie vrouwen gillend hollen. Ze hadden me niet gezien .. dus dat zal niet de reden zijn … maar toen zag ik welke richting ze holden … richting twee kleine kinderen die op de voetgangerspad stonden. Moeders (neem ik aan) raakten in paniek en begonnen te rennen en schreeuwen. Arme kinderen werden bang (schreeuwende vrouwen die je tegemoet kwamen … zou ik ook angst van krijgen) …. en ze renden de drukke straat over. Gelukkig ging alles goed. Geen ongelukken.

Dat was mijn half uurtje geleden.

Ping!

Aaahhh … de pasta is klaar!

2 gedachten over “Half uur geleden”

  1. Als je gezegd had “Usted tiene unas sexy …” had ze zelfs direct je naam geweten… 😉
    (Je hebt je halve uurtje weer goed besteed)

Reacties zijn gesloten.