Gouden Vingers
Goldfingers

Originally uploaded by Madeira.

Willisha en ik bevinden ons nu in een fase dat we andere bezienswaardigheden bemerken tijdens onze wandelingen. Het zijn van de kleine en soms onopvallende dingen … zoals deze deurklopper in de Zona Velha.

Als je erover denkt is een deurklopper eigenlijk een slimme uitvinding … het scheelt in ieder geval schaafwonden op de knokkels van je hand. En ik vind het eleganter staan dan zo´n witte knop waarop je een miezerig gerinkel uit kunt persen.

Je ziet er veel van dergelijke kloppers in verschillende vormen. Ik vond deze het leukste tot nu toe … gouden vingers (goldfingers).

Deurkloppers … deuren … bezoek … contact … dat brengt me op iets wat me is opgevallen (al een tijdje). Ik kan me herinneren dat in de periode dat we onze plannen kenbaar maakten in Nederland …. dat sommigen tegen ons zei dat als we eenmaal op Madeira zijn dat het contact zou gaan verwateren. Zowel Willisha als ik hadden zoiets … dat het van onze kant zoveel mogelijk onze best zouden doen om het contact in stand te houden. Weliswaar via andere medium zoals onze weblogs, e-mails, Skype, chatten, telefoon enz. Ik had toen het gevoel dat men bang was dat wij, en dus van onze kant het contact op een laag pit zouden toe laten. Nu merk ik dat het juist andersom is …

10 gedachten over “Gouden Vingers”

 1. Don, ik ben een jaar of 20 geleden uit Nederland vertrokken, en ook tegen mij is gezegd dat het contact zal verslechteren.

  Ik heb er alles aangedaan om het contact zo goed mogelijk tehouden, maar ik heb de moed opgegeven. Het enige contact wat ik nu nog heb, is met me familie en m’n ex-baas uit London.

  Maar ik heb geleerd om van iets negatiefs iets positiefs temaken, vandaar verklaar ik dit als:

  Jaloersie, want wat zouden de achterblijvende maar wat graag hetzelfde doen.

  Lang Leve Madeira!!!!!

 2. HIEP, HIEP … SEKS! … ik bedoel HOERA!
  Inderdaad Lang Leve Madeira!
  Zelfs mijn ex-baas die zoekt geen contact meer met me op …. snif, snif!

  Alhoewel … ik werd alweer benared door een headhunter (uit Engeland) … die op zoek was naar LINC mensen … voor een project in NL.

  Soms denk ik dat sinds ik weg gegaan ben van NL dat er plotseling een grote vraag is ontstaan aan LINC-ofielen! Vreemd!

 3. Hoezo geen contact meer,
  Ik wil jullie wel even melden dat ik vanmorgen Oma ben geworden en nu toch weer even aan jullie moet denken en op jou web kijk.
  Goed ik wilde jullie laten weten dat de baby er is maar ik heb nog geen foto’s dus dat stuur ik jullie allemaal later.
  Baby is gezond net geen 7 pond en Nicole moest daarna ee kleine ingreep in het ziekenhuis ondergaan maar nu gaat alles goed.
  Om ons contact goed te houden stuur ik spoedig een foto van dit kleine wonder

  liefs Tineke en Jaap

 4. Allereerst is het natuurlijk onze keuze om Nederland te verlaten. Het leven van de thuisblijvers gaat gewoon door, alleen moeten ze nu tijd vrijmaken om onze weblogs te lezen en mailtjes te sturen. En dat valt niet altijd mee, ik heb ook niet altijd zin om mails te sturen als ik tijd heb 🙄 Toch heb ik zo mijn vaste “contacten”, die regelmatig ff wat mailen.

  Groot voordeel: iedereen die wil kan op de hoogte blijven van ons doen en laten door de weblogs te lezen, en wie meer gedetailleerde info wil hebben moet rechtstreeks contact opnemen! En nogmaals… bellen via de computer met Skype (www.skype.com) is echt niet duur :mrgreen:

 5. @Tineke en Jaap: gefeliciteerd met jullie kleinkind! Feliciteren jullie ook de trotse ouders? We kijken uit naar de foto’s!!!

 6. @Tineke: van harte gefeliciteerd … en Jaap natuurlijk ook …. en de ouders … en iedereen die erbij betrokken was (en is). 😀

  Ik wil niet beweren dat er geen contact meer is …. want van een aantal mensen is er juist sprake van een prima contact … nu zelfs meer dan toen we in NL waren.

  Natuurlijk besef ik dat men (waaronder ik ook) niet altijd tijd heeft …
  Alleen dat ik dacht dat het aan mij zou liggen … was (is) dus niet juist.

 7. Een weblog is mijns inziens de ideale manier om te communiceren, jammer genoeg ben ik de enige in de familie…
  Iets heel anders, die deurknop… hij doet mij aan iets heel anders denken…
  (Wat doet die witte verf daar eigenlijk onder?)

 8. @Casaspider: waar doet ie je dan aan denken? Een bloem? Een vrucht? Je hebt me nieuwsgierig gemaakt … ik heb er lang zitten kijken naar het plaatje …

 9. Ik heb ook niet altijd meer contact met vrienden of familie…maar ja we hebben geen ruzie ofzo…je krijgt allemaal je eigen leventje weer…!! Maar als ik dan weer in Nederland kom, is het altijd weer hartstikke gezellig, en er is genoeg om bij te praten 🙂

  De deurklopper …hmm die is oud…zal die echt goud zijn ?? want dan zal ik graag weten waar die deur is :mrgreen:

Reacties zijn gesloten.