Google vlucht

Ik ben op dit moment bezig een groot Internet markt onderzoek voor een groot hotelketen hier op Madeira. Tijdens een dergelijk onderzoek leer je het een en ander (je bent nooit oud om te leren). Langzamerhand begin ik te begrijpen hoe een zoekmachine zoals Google in elkaar steekt … vooral hoe deze de websites verzamelt en indexeert. En dus … over een paar weken als je via Google zoekt op Madeira …. dan zal je tenminste één van mijn websites tegenkomen :mrgeen:

Iets wat ik onder ander ben tegengekomen is het volgende …

Google heeft een nieuwe functie erbij … zonder dat ze dat kenbaar hebben gemaakt. Je kunt namelijk vliegtuig vluchten opvragen en zelfs boeken. Hoe het werkt? Heel simpel.

  • Ga naar Google.com (N.B. dus niet google.nl of google.pt, maar zorg dat je naar de Engelse google.com hebt)
  • Vul twee plaatsnamen in het zoekveld … bijvoorbeeld Funchal Amsterdam of Curacao Amsterdam of Curacao Funchal

Vervolgens druk je op Search en dan verschijnt er een nieuw resultaat op nummer 1. Dit is best handig … echter helaas hebben ze geen charter vluchten zoals die van Transavia en …. als je zoekt op “Curacao Funchal” dan verschijnt er wel een link naar “Flights from Funchal, Portugal to Curacao, Netherlands Antilles” … alleen …. dit is blijkbaar een onmogelijk vlucht combinatie. Grrrr! 🙁

Tja … je kunt gerust op mij rekenen om dit soort dingen uit te testen … niks is veilig bij mij.

P.S. om Google geen ‘hoofdpijn’ te geven heb ik Curaçao zonder de cedille gevuld