Goedmakend Weekend
Espetada

Originally uploaded by Madeira.

Het lijkt alsof het een titel is voor een nieuwe editie van Suske en Wiske. Afgelopen dagen / weekend was heerlijk. Het kwam goed van pas nadat ik donderdag dat vervelend bericht kreeg van Vectone dat mijn contract plotseling werd beëindigd. Gelukkig begon het helingsproces al meteen … namelijk op die donderdagavond (met de nachtelijke safari) en de dagen daarna (Porto Moniz, Santa, Fajã dos Padres en Levada do Norte).

Laten we bij het begin beginnen …. afgelopen donderdag … de Night Adventures van Nature Meetings. Daar heeft Willisha al een verslag van geschreven. Zeker de moeite waard om het te doen. Op het folder staat dat de rit wordt gedaan in een Land Rover …. maar pas op als je dat tegen de chauffeur zegt … nee, je rijdt in een ‘Defender’ … geen Land Rover en vervolgens krijg je van hem een demonstratie wat een Defender allemaal kan (hou je goed vast!).

Sommige reisorganisaties hier op het eiland bieden ook een excursie naar wat ze noemen een typische Espetada avond. Je gaat naar zo’n toeristisch restaurant waar je aan tafel met mes en vork je Espetada (rundvlees aan de spit) kunt eten. Ik heb al een paar keer bij familie hier op Madeira gelogeerd … en samen met hun naar Paul da Serra gegaan …. daar de echte Espetada picknick meegemaakt.

Met de Nature Meetings was dus zo … hier gingen we de wildernis in en op een afgelegen picknick plek (Boca da Corrida). Daar kregen we de echte typisch Espetada … dat je het vlees van de spit met je vingers moet afhalen … met een stukje Bolo do Caco … en een heel geklungel met een glas wijn aan je andere hand. Vlees, wijn en Bolo de Caco in overvloed … no campo (buiten de stad … in de wildernis) …..het was dus een echte typische Madeirense Espetada smulpartij. Ik miste alleen nog het Portugese muziek erbij … misschien een idee voor Nature Meetings om volgende keer een CD-speler mee te nemen met Portugese muziek.

Het enige wat ik jammer vond was dat ze dit alleen 1 keer per week organiseren, te weten op een donderdag. Ik denk dat het komt omdat het iets is wat veel bezoekers het bestaan er nog niet van weten. Misschien is dat wel beter zo ….

P.S.
Als je meer informatie wilt hebben over de Night Adventures, dan moet je contact opnemen met Nature Meetings (ga naar hun Contact pagina). Ze hebben helaas op hun site geen (duidelijke) info daarover. een andere optie is dat ik het alvast voor je reserveer. Geef me, via mijn contact pagina, je naam, de datum, hoeveel personen en evt. waar je verblijft, dan check ik met Nature Meetings. Vervolgens stuur ik je een reseveringsvoucher via e-mail. Je hoeft me niet te betalen, dat doe je pas als je bij Nature Meetings bent.

5 gedachten over “Goedmakend Weekend”

 1. Don

  Hartelijk bedankt voor je verslag. Nu weet je wat er van je verwacht wordt als je zegt: “kom je bij ons Espetada eten”.

  Wat de muziek betreft kan ik concluderen dat je de wijn niet hebt op gedronken, want het zingen en dansen laten we aan onze gasten over.

  Fijn dat jullie zo genoten hebben, nu zijn jullie weer aan de beurt!!

  GG

 2. Ik weet niet hoe Willisha en jij zingen Don, zeker niet na het drinken van een fles wijn, maar misschien is het beter toch die cd-speler nogmaals onder de aandacht te brengen… 😉

 3. @GG: we gaan samen, met onze vrouwen, het nog een keertje doen … en dan gaan we allebei ‘o bailinho’ zingen … afgesproken?

  @CasaSpider: speciaal voor jou gaan we het dan opnemen (zie boven) en naar je opsturen.

  @Willisha: de dames mogen ons (mannen) steunen met een stukske appeltaart ….

 4. Dit is echt leuk! Krijg er helemaal zin in.
  Madeira stond nog niet weer bovenaan het lijstje van ‘waar willen we nog heen op vakantie’. Maar hierdoor begint het bij mij toch wel weer op te klimmen op dat lijstje. 😉
  De foto’s zijn ook echt schitterend!
  Hoop dat dit ‘Goedmakend weekend’ deel 1 is! 😀

Reacties zijn gesloten.