Goedmakend Weekend – deel 2
Santa

Originally uploaded by Madeira.

Zaterdag met de huurauto richting Porto Moniz. We reden in een Renault Clio 1.6 … heeft een prima trekkracht … vooral voor de vele hellingen hier op het eiland. Minpunt was dat je met de sleutel commando de deuren niet (meer) kon vergrendelen … alleen de bestuurdersdeur. Oplossing was dan dat je van binnen alle deuren vergrendelt (via een knop op het dashboard) via de bestuurderskant, en dan de linkervoordeur op slot doet met de sleutel. Het openen was geen probleem met de sleutel. (Dit is een tip voor het geval dat iemand diezelfde auto huurt).

We zijn gereden via de pas van Encumeada (1007m) … daar een koffie stop gedaan … verder naar São Vicente en dan de oude route langs de kust genomen richting Porto Moniz. Onderweg hebben we gestopt in Seixal en daar een heerlijke lunch genomen (restaurant Sol Mar … aanrader). Verder Porto Moniz dan nog even doorgereden naar het dorp Santa ….onze eindbestemming (Casa do Ribeirinho).

´s Avonds was er een Araial (dorpsfeest) in Santa … die begon pas om 22:00u … na de kerkdienst die om 20:00u begon. Er werd gedanst … Willisha vroeg aan me of ik wilde dansen … ik zag het niet zitten om tussen de kinderen en dronkelappen te gaan dansen … die waren juist de enigen die aan het dansen waren. Ik was nog niet dronken genoeg ….

Volgende ochtend (zondag) … na een heerlijk ontbijt … vertrek richting Paúl da Serra (1504m). We zagen een ander Madeira … het echte platteland boven op de wolken … koeien als weggebruikers …. windmolens op de hoogvlakte … en Route 66 (zie foto’s hieronder).

Wordt vervolgd …

Foto’s
Encumeada
Encumeada
Seixal
Mobile BBQ
Santa
Paul da Serra
Paul da Serra
Paul da Serra
Paul da Serra


Eén gedachte over “Goedmakend Weekend – deel 2”

  1. (Grinnik)How can you say No when a Lady asks you to dance!? (Grapje!)

    Leuke tocht! Het kan nogal mistig zijn in Santo da Serra, maar gezien jullie prachtige foto’s hadden jullie er gelukkig mooi weer erbij gehad. Dan is het helemaal schitterend daarboven.

    Gedoe met de nieuwerwetse autoelektrónica hebben we ook (en gehad).
    Jaren negentig dagje uit: Brussel. Een paar graden onder nul. Blijkt onze Fiatje ineens een koukleum te wezen. Daar sta je dan in een Brusselse parkeergarage te bedenken wat je nou moet met portieren die niet dicht willen. 🙁
    2005, 07:30, onze garage: Dementie slaat toe bij onze huidige Fiatje. Het herkent de sleutel van de baasjes niet en behandelt ons dienoverkomstig zijn insructies alsof wij autodieven zijn en weigert te starten. 🙁 Nieuwerwetse elektronica!! 🙁

Reacties zijn gesloten.