Goedmakend Weekend – deel 3
Fajã dos Padres

Originally uploaded by Madeira.

Afgelopen zondag dus. Samen met Phil en Shirley (uit Engeland) naar Fajã dos Padres gegaan.

Fajã dos Padres ligt aan de zuidkust van het eiland, aan de voet van de kaap ‘Cabo Girão’, tweede
hoogste clif van de wereld. De naam ´fajã´ komt uit het Portugees en het betekent voet van een klif waar een natuurlijk strand is gevormd. ‘Padres’ betekent priesters …. vroeger behoorde die plek aan een religieus genootschap.

Indrukwekkend is de (glazen) lift die je moet nemen om 350m naar beneden te gaan. Je kunt de plek alleen via deze lift of vanuit de zee bereiken. Bij Fajã dos Padres tref je een restaurant, strandfaciliteiten en een paar huizen van mensen aan die daar op het land werken. Je kunt je niet voorstellen de hoeveelheid fruitteelt men daar heeft: papaja, mango, avocado, banaan, passievrucht, guave, druiven enz. enz.

We hebben daar geluncht. Het duurde wel lang voordat de bediening kwam .. maar ik denk dat het kwam doordat Mitchell van der Gaag met zijn familie daar ook was. Mitchell is een Nederlander c.q. voetballer (centraler verdediger) die speelt voor Marítimo Madeira … een zeer bekend verschijnsel … ik bedoel persoon … hier op Madeira (voor de Madeirenses).

Vervelende noot in dit verhaal is dat toen we terugkwamen bij de huurauto … had iemand de rechter buitenspiegel gestolen. Waarschijnlijk hadden ze eentje hard nodig voor hun eigen auto.

Later gingen we een levadawandeling doen … Levada do Norte … deze keer de andere richting (de makkelijke route). Het einde van een goed weekend c.q. dagen … en de week gestart vol energie.

Foto’s
Fajã dos Padres
Fajã dos Padres
Fajã dos Padres
Fajã dos Padres
Fajã dos Padres
Fajã dos Padres
Fajã dos Padres
Fajã dos Padres
Fajã dos Padres


3 gedachten over “Goedmakend Weekend – deel 3”

 1. Wauw! Dit wist ik niet! Van de lift…
  Zo vaak heb ik gestaan op de Cabo Girão en heeeel voorzichtig naar beneden geprobeerd te gluren. Nu kun je helemaal naar beneden dalen! Tjonge!
  Tegelijkertijd denk ik :’Familie! Daar heb je nog eens wat aan!’
  Kom ik in 2002 voor het eerst in 20 jaar! met mijn gezin op Madeira en niemand die hierover vertelde! Zelfs niet de neef die zo aardig was om een hlave eiland toer met ons te doen en even langs Cabo Girão reed. Oké, het was zo mistig dat we bijna direct rechsomkeerd maakten, maar dat vertel je toch even, denk ik dan! ):( Nu lees ik via je link naar Madeira-web dat het ding er al sinds 1998 staat!
  Dit doet me denken aan een uitspraak van mijn madeirense vriendin: ‘Os turistas conhecem a nossa ilha melhor do que a gente!'(Toeristen kennen onze eiland beter dan wij!)
  Blijkt! 😕

 2. @MaRisa: die uitspraak is maar al te waar. Don heeft jaaaaren in Alkmaar en ik vlakbij Alkmaar gewoond, en we zijn geen van beiden ooit op de Kaasmarkt geweest. Amerikanen en Japanners komen er met busladingen tegelijk speciaal naartoe vanuit Amsterdam, dat is net zo iets! 😆

 3. Hihihi… Geldt hier bijna net zo eigenlijk. Nu we dit jaar thuis blijven, zie ik hoeveel dingen er hier in de buurt worden georganiseerd zonder dat wij er weet van hadden. Dan blijkt dat ook wij het nodige van Drenthe/Nederland nog niet gezien hebben! 😀
  Nederland heeft wel één groot nadeel… het weer kan een grootte ontdekkings spelbreker zijn :?. Maar… de Kaasmarkt, hebben we wel al gezien! ;):D

Reacties zijn gesloten.