Geweldig gitarist

Marisol van Beeldensensors weblog heeft voor het eerst een embedded video link op haar weblog gezet … van een zeer getalenteerde (Ukelele) muzikant Jake Shimabukuro.

Marisol maakte zich zorgen of het plaatsen van de video wel legaal was.

Geen enkele probleem. Eigenlijk loopt ze al vooruit met het Web 2.0 … het nieuwe concept van het WWW … waarin meer en meer de trend wordt om andermans beelden en/of data te gebruiken in je eigen web omgevingen. Informatie en data met elkaar delen.

Om op dezelfde muzikale niveau te blijven … plaats ik hier ook een embedded video link van een (zoals de Amerikanen noemen) ‘Awesome’ gitarist. Enjoy ….

2 gedachten over “Geweldig gitarist”

  1. Dank je wel voor de extra informatie.
    Maar het lijkt mij wel dat hierdoor het hele Copyright ‘issue’ nog ingewikkelder wordt.
    Of zie ik dat verkeerd?
    Heeft het 3W ook richtlijnen erbij gemaakt over de manier waarop dit ‘lenen’ dient te gebeuren?

  2. Het kan ingewikkelder worden ja … maar dat speelt alleen als men daar een zaak van gaat maken. In dit geval … wat wij nu doen … is het heel simpel. De video staat niet op jouw website noch echt op jouw pagina. Je maakt gebruik van een kanaal die het ten toon stelt … en die kanaal is van de eigenaar van die video. Het is net als de bloemen dat groeien in je buurmans tuin die fleuren de hek tussen die van jou en hem … en hij laat het toe. Als hij het wilt kan hij het weghalen …

Reacties zijn gesloten.