Gekocht een Toyoda

Je zult je afvragen wat is een Toyoda? Gewoon …. Een auto! Oooh, ha, ha … die Don. Je bedoelt een Toyota! Arme jongen heeft nog steeds last met de spelling.

Nee! Ik bedoelde ook Toyoda! Dat is de echte (familie)naam van de Japanse stichter van het Toyota Motor Corporation in 1937, Kiichiro Toyoda (1894-1952). De redenen waarom ze de naam hebben veranderd naar Toyota waren:

a. om de zakelijk leven van de stichter te scheiden van zijn privé leven;
b. om de uitspraak te vergemakkelijken en
c. om het bedrijf geluk te geven.

Het laatste punt heeft te maken met het feit dat het woord Toyota in het Japans Katakana wordt geschreven (getekend) met acht pennenstreken en het nummer acht wordt beschouwd als een geluksnummer.

Een Toyoda Corolla 1.3 liftback van 1993. Ruim197.000 op de meter. Gekocht van een vrouw (Paula) hier te Arco (die importeert 2de hands Toyoda’s … ik bedoel Toyota’s … vanuit Portugal). Vorig week donderdag proef gereden. Toen heeft Paula het meegenomen om een paar punten te herstellen (gebarsten koplamp, balanceren, achterportier) en vrijdag gebracht ze de auto helemaal tip en top. De Toyoda bleef in ons garage afgelopen weekend. Vandaag (maandag) kwam Paula (de Toyoda-vrouw) mij ophalen om de auto over te schrijven, nieuwe auto zegel te betalen en verzekering te regelen. Dit alles terwijl we nog geen cent aan haar hebben betaald (red: we gaan wel betalen hoor). Als er iets is, bel me maar dan kom ik de auto ophalen en regel het wel voor je! En voor volgend jaar wilt ze ook de nieuwe autozegel voor me gaan halen en voor de keuring brengen. Ooit zo’n service meegemaakt?

6 gedachten over “Gekocht een Toyoda”

 1. Hahaha, ik weet zeker dat in de week dat ik in NL ben, jij ook niet veel thuis zal zijn! Toch maar goed dat M&M nog naast ons wonen, krijgt Snoopy toch wat aandacht :lol:.

  Ik ben blij voor je (ons), eigen “wheels” geeft een heel stuk vrijheid (errug belangrijk voor mezelf!).

 2. Van Harte met je nieuwe auto ! En… passen hier ook 2 IKEA dekmatrassen in de achterbak ?? We nemen ze zo weer voor je mee als we nog eens komen.Trouwens, Liggen ze nog steeds goed ?? En we mailen je wel als je de week zonder Wil zit, houden je zo wel bezig hoor !

 3. @Willisha: Tuurlijk zal ik meer de deur uit zijn als jij er niet bent …. maar misschien neem ik Snoopy mee in de auto.

  @W&B: Dank je. By the way Willisha en ik dachten om misschien aan jullie te vragen om een kleine dekmatras volgende keer mee te nemen …. die we dan in reepjes kunnen snijden om aan de zijkanten van de auto te plakken … die heeft namelijk geen stootranden. (hahahaha geintje hoor)

  @CS: Paula stapte uit de auto en ik riep ‘Je hebt een sexy ….’ maar toen stapte haar man van de andere kant.

 4. Hahaha goede service… weet je zeker dat je niet teveel betaalt? Zo niet… vooral te vriend houiden zegels halen e.d. is nou niet echt een pretje 🙂

 5. @Nienke: Hoe weet je nou hoeveel ik ervoor betaald heb? 😯

  :mrgreen: Ik zal haar zeker te ‘vriend’ houden om voor ons dergelijke zaken te laten regelen.

Reacties zijn gesloten.