Geen toerist meer

Gisteren werd ik gebeld dat ik mijn Cartão de Residencia kan ophalen. Sinds vanochtend ben ik geen toerist noch illegaal meer hier op Madeira.

Het ging heel vlot allemaal. Ik had zelfs sjans met een ‘oudere’ en ‘stevige’ dame daar op kantoor. Ze beschreef zichzelf als een ‘mooi beschilderde oudje‘ … ik durfde geen schatting te maken van haar leeftijd. Ze hield mijn hand vast …. ik dacht dat ze zou gaan zeggen ‘u heeft een sexy …‘ …. maar ze greep mijn wijsvinger met als resultaat dat ik gedeeltelijk (0,01%) Zwarte Piet werd en een afdruk maakte op mijn kaart.

Zoals die van Willisha … de kaart lijkt op een klein kartonnen foldertje … met je foto erop geplakt en je vinger afdruk. Alleen die van mij is groen terwijl die van Willisha is roze (de kleuren voor jongen en meisje??). Een leuke eigenschap is dat de namen van je ouders ook in vermeld worden …

Dus vanaf vandaag ben ik …. officieel Madeirense inwoner. 🙂 Zo …. net op tijd want morgen gaan we naar het vasteland (Lissabon, Portugal)

5 gedachten over “Geen toerist meer”

  1. Zo… binnen het jaar. Dat is mij destijds op Curacao niet gelukt. Gefeliciteerd!
    (En een hele mooie vakantie voor jullie beiden uiteraard)

Reacties zijn gesloten.