Garçon

Ingezonden stuk door Rob Peters.

We hebben ons uiteraard beperkt tot het gros van de bevolking en uitzonderingen bevestigen de regel.
Het lijkt ons interessant om eens te zien hoe het staat tussen de oren van homo Madeirensis.

Als insulaire mensen hebben ze hun eigen ideeën over samenleving, hun manier van doen, gewoonten, tradities enz. enz.
Als buitenstaander is het dikwijls problematisch om vat te krijgen op vele dezer zaken, eerstens omdat ze hun eigen dialekt spreken, tweedens omdat ze argwanend zijn m.b.t. “vreemdelingen”(in de breedste zin des woords)
en derdens zich beperken tot de kleinst mogelijke gemeenschap ( de familie, de parochie, het stamcafé, de markt). We zullen ons dus maar beperken tot het maken van conclusies door oppervlakkige observatie van fenomenen.

Zoals gezegd, we zitten op een terrasje. Er komt een garçon die meteen al weet dat we geen inlander eilander zijn. Hij zal niet vragen wat we willen bestellen-hij zou niet weten in welke taal en hij weet vantevoren, dat hij geen Portugees moet verwachten. Dus houdt hij z´n bek. Strak smoel- geen glimlach, geen comunicatie. We proberen een biertje los te krijgen. Het is gelukt! Bedankt….Garçon vertrekt zonder een spier te vertrekken.

(wordt vervolgd)

9 gedachten over “Garçon”

  1. Ik lees toch liever een stukje van jou zelf! Nu ff weinig tijd, ik weet het hahaha, maar over ruim een week moet dat toch weer lukken 😆

  2. Tja …. dit is even een uitprobeersel met gast bloggers …. en als ik wat meer tjd heb dan zal ik meer gaan schrijven ….

  3. @Willisha & Don: Communiceren jullie tegenwoordig via je weblog? Straks komen er nog comments als: “Zet jij straks de aardappels even op het vuur? Ik kom er zo aan”… 🙂

  4. @CasaSpider: je ziet dat we ECHT weinig tijd over hebben hahaha… Onze gesprekken gaan alleen over “waar heb je dit opgeborgen en waar denk je dat deze kast het beste kan staan?” 😆
    @Don Amaro: hij staat al op het lijstje “te doene dingen” :mrgreen:

  5. Tijd voor een break! Leg alles neer waar jullie mee bezig zijn en ga samen iets doen wat dwars tegen de tussen de oren aanwezige prioriteiten in gaat. Gewoon iets wat ‘zonde van de tijd is’ of ‘een stapelgekke aktie’. Picknicken, zwemmen bij maanlicht, of samen in een modderbad. Kies maar wat. Je zult merken dat je daarna bevrijd van druk,met een blij gemoed en gevoed met nieuwe energie weer alles aankan.
    Succes.

  6. @Cecilia: gisteravond hebben we heerlijk gegeten met de familie Pereira :mrgreen: . Inderdaad goed om even bij te komen van al het gepoets (dat je niet in de koude voeten gaat zitten)!

Reacties zijn gesloten.