Funchal não escapa à onda

FUNCHAL NÃO ESCAPA À ONDA. Dat is wat ik net las op het Internet. Vertaald betekent het ‘Funchal ontsnapt zich niet aan de (zee)golf’. Het is de kop van de volgende artikel:

Europa bereid zich voor de nieuwe soort cruises namelijk de ‘gay cruises’ volgens de Amerikaanse maatstaven. Deze cruises zal een 10-daagse reis zijn met als bestemming de Canarische eilanden, echter de vijfde dag zal de cruiseschip, dat exclusief voor mannen alleen is, ook Funchal aan doen. De eerste cruiseschip vertrekt 24 december en zal op Madeira aankomen de 28ste.

Voor de meeste mensen in Nederland die dit lezen valt dit voor hun onder de categorie ‘niks nieuws onder de zon’. Maar voor wat betreft Madeira …. ik vraag me af? Er heerst toch een taboe hier wat betreft homoseksualiteit. Op een aantal fronten (en achterhoedes) lopen ze hier nog achter.

Ik ben benieuwd of ze hier aandacht aan zullen besteden … of niet. Alhoewel men zal er weinig van merken want het zullen dezelfde toeristen zijn zoals altijd … alleen misschien dan nog wat jonger en vrolijker. 😉

3 gedachten over “Funchal não escapa à onda”

Reacties zijn gesloten.