Froger vs. ons

Gisteren … de dag vóór vandaag.

Onze missie: ons inschrijven op het Nederlandse consulaat.

Willisha: van haar werk met de bus richting Lido

Ik: van huis met de Black Hush Puppies richting de Lido

Ontmoetingsplek: Monumental Lido in de Lido

Afgesproken tijd van botsing: 12:00 uur

Plan de champagne campagne: hand-in-hand lopend richting Nederlandse consulaat

Locatie NL Consul: hotel Porto Mare, zijkant, 2de verdieping, kamer zonder bed

De ontmoeting c.q. gesprek …

Wij: ‘Goedemiddag, we zijn Nederlanders en komen uit Nederland … Wij zijn op dit moment op Madeira en we bevinden ons ook hier … tevens we wonen ook hier … We willen ons inschrijven als ingeschrevene via een inschrijving’

Assistente van de consul (laten we afkorten AC): ‘Ach, … Het spijt me om te zeggen dat het me zeer spijt … U komt ongelegen … Ik moet kop over de hals als een konijn naar het vliegveld … Ik moet de heer Froger gaan ophalen’

Wij: ‘Oo? Rene Froger??’ (het orkest op het achtergrond begint te spelen en wij uit volle borst zingen we …) ‘Een eigen huis … Een plek onder de zon …’

AC: ‘Não, não, no!’ (op de NL consul kunnen ze nog geen Nederlands) ´Het is Harer Majesteits Ambassadeur Mr. H.R.R.V. Froger … en zijn vrouw mevrouw Dorine Froger – van Dorth tot Medler’

Ik: ‘Geen Reneetje?’

AC: ‘Nee, H.R.R.V.-tje’

Ik: ‘Geen eigen huis?’

AC: ‘Nee, alleen een plek onder de zon … als u straks buiten loopt.’

Ik: ‘U heeft een sexy …’

Willisha: ‘Obrigada! Boa tarde!’ (zij kan Portugees)

(P.S. deels overdreven c.q. fictief, maar andere deel berust op ware gebeurtenis)

3 gedachten over “Froger vs. ons”

  1. Ik heb je stukje even uitgeplozen en kom tot de conclusie dat er maar een (1) zin is waarvan ik zeker weet dat hij berust op een ware gebeurtenis:

    Ik: ‘U hebt een sexy …’

  2. @Casa… dat klopt, hoewel… zelfs dat stukje hoort eigenlijk niet bij deze gebeurtenis… Maar de betreffende dame heeft ons verzekerd dat ze dinsdagochtend rond 09.30 uur alle tijd voor ons heeft… Dus ik ga weer spijbelen! Hoewel, gisteren ben ik wel eerder met lunchpauze gegaan, maar ook weer eerder teruggekomen… Dat telt dan toch niet mee? 😆

  3. Ik wou eigenlijk maandag (overmorgen dus) langs gaan en … mijn zin afmaken. 😎

    Maar we gaan dinsdag in de herhaling. Het wordt dus geen concert …. maar ik hoorde in de loopgangen dat er een cocktail (ik vind het een grappige woord) wordt georganiseerd ter ere van meneer en mevrouw Froger. Ik ben benieuwd of we uitgenodigd worden voor het Dutch Happy Hour … of ben ik daarvoor ook ‘overgekwalificeerd’? 😕

Reacties zijn gesloten.