Fotograaf die fotografeert gefotografeerd

Een maand geleden had mijn vriend Hugo Reis mij uitgenodigd voor een levada wandeling … van Queimadas naar Caldeirão Verde. Het is een mooie wandel route dat dwars door een groen paradijs loopt …. Met watervallen en tunnels … en die begint bij de herberg van Queimadas.

Madeira Images - madeiraarchipelago.com

Het bijzonder aan deze wandeling was …. dat het een foto sessie betrof. Hugo is van beroep een professionele fotograaf (tevens de eigenaar van de foto database Madeira Archipelago.com). Hij wilde foto’s maken van deze levada. Gewapend met een Nikon D100 SLR fotocamera, … een tas vol digitale films, lenzen en een driepoot …. Gingen we op weg. Ik had alleen mijn Canon PowerShot bij me …. Weliswaar wat verstopt in mijn tas …. gezien de overwicht dat Hugo bij zich had.

Tijdens de wandeling nam hij om de 15 minuten foto’s van de prachtige omgeving. Dit maakte de wandeling nog langer dan wat het normaal zou moeten zijn. We hebben daardoor het eind bestemming (Caldeião Verde) niet kunnen bereiken. Desondanks kwamen we veel plekken tegen die de moeite waarde waren om vast te leggen.

Terwijl Hugo foto’s nam …. nam ik foto’s van hem. De fotograaf die fotografeert gefotografeerd.

Madeira Images - madeiraarchipelago.com

We kwamen ook een aantal wandelaars tegen … en een fietser! Ja … je kunt ook fietsen op een levada … maar dat raad ik niet aan.

Een Spaanse wandelaar besloot om indruk te maken bij zijn mede wandelaars … en waagde langs een gevaarlijke route onder een waterval liep. Gekkenwerk! Hugo legde waterval en de waaghals moment vast op een foto …. en ik hun tweeën samen met de waterval.

2 gedachten over “Fotograaf die fotografeert gefotografeerd”

  1. Ik ben jaloers. Niet alleen dat je deze kans hebt gehad om met een fotograaf op pad te gaan maar ook dat je op een fotografie Walhala woont! Je krijgt er zelfs idiote waaghalzen vóór je lens op de koop toe. 😯 🙄
    Mooie en leuke foto’s Don!
    Benieuwd naar de foto’s van Hugo op Madeira Archipelago (voor mij de mooiste site op het net 🙂 )

  2. Mocht je naar Madeira komen dan loop ik met je mee om fotos van jou te maken … terwijl je aan het fotograferen bent 😀

Reacties zijn gesloten.