*ES* Reisverslag 2007

Ik heb de volgende Madeira reisverslag gevonden … van Andries en Maaike. Layout is simpel, maar gedegen en met mooie foto’s. Dit soort sites zijn de moeite waard om te bezoeken.

Bezoek Reisverslag Madeira 2007

9 gedachten over “*ES* Reisverslag 2007”

 1. Een mooi verslag, heb het helemaal uitgelezen.
  Grappig dat Madeira gezien wordt als een senioreneiland. Er wordt mij opeens een hoop duidelijk… πŸ˜‰

  heel mooi verslag

 2. Gisteren waren we (de buren en ik) naar de festiviteiten te Calheta …. en daar zag je dat het zeker geen senioreneiland is.

  Maar … leg eens uit … wat is volgens jou duidelijk dan??

 3. Senioren eiland , ja het klimaat is erg aangenaam en van oudsher komen er veel senioren vanwege de cruisschepen.
  Maar geen eiland voor kinderen?
  Mijn dochter was 8 toen ik er de laatste keer was en wij logeerden bij familie , maar je past dan gewoon je programma aan het kind aan , we hebben heel veel gezien van het eiland , geen levadas gelopen , dat niet …
  Maar er blijft genoeg te doen over en ik heb geloof ik alle zwembaden in Funchal wel een keer bezocht.

 4. Mooie reportage! Maar kan iemand me vertellen sinds wanneer de top van de Pico Ruivo (zie dag 2 in het verslag) zo vernieuwd is? Ik wist bijna niet wat ik zag! Zo aangelegd met hout enzo… Vorig jaar in Juli was alles nog ongerepte natuur en lastige trappen πŸ™‚ En dit jaar in April ben ik maar tot aan de hut geraakt… Zou het wel jammer vinden dit vernieuwe deel dan gemist te hebben ?!
  PS: ik ben 20, dus een seniorenland…niets van aan! πŸ˜‰

 5. Ik moet bekennen dat ik de Pico Ruivo nog niet heb gedaan (schaam!) dus zal alles voor mij nieuw zijn. Ik wacht nog dat een lezer mij mee neemt daar naartoe (glimlach). Met mijn halve grijze haren lijk ik misschien op een senior?

 6. Ha die Don. Die laatste opmerking staat.
  Gaan komend najaar “Cristianen”, en ongetwijfeld weet Cristian wel een leuke route erheen (waar niet al die “senioren” lopen)

 7. Wel, Don, ik heb de ideale manier gevonden om aan te tonen dat je helemaal geen senior bent. Je doet gewoon de Pico Ruivo, MAAR dan wel langs ‘de harde kant’ en niet langs de ‘softe kant’ (maw: de Pico Ruivo voor dummies) πŸ™‚

  De ‘harde kant’ is via Pico do Ariero. Tis een wondermooie wandeling, maar wel lastig…(Ja, zelfs voor iem. in de fleur van z’n leven) En met een beetje geluk (heel veel geluk) is het net een onbewolkte dag en heb je werkelijk een prachtig uitzicht! (En ondertussen ook heb bewijs geleverd van “niet-senior” :D) Enkel voordelen dus.

 8. Toen ik daar 27 februarie langs kwam waren ze aan het timmeren en bouwen bij de P. Ruivo-hut. Maar begreep niet wat het worden zou. Overigens zijn grote delen van het nogal versleten voetpad geplaveid met platte stenen en afgezet met staalwires. Als dat zo doorgaat wordt het over een paar jaar asfalt en roltrappen πŸ™‚
  Wellicht tijd om te emigreren πŸ™‚
  M’n traject van die dag ging van Poiso naar P. Arieiro – P. Ruivo – Boca das Torrinhas en dan naar beneden naar Curral das Freiras waar je de avondbus kunt nemen naar de badkuip thuis.

 9. Ik heb in september 2006 de pico ruivo gedaan en toen was de top nog in ongerepte staat. Als je niet uitkeek was je de top zo afgegleden. Dat is nu volgens mij wat moeilijker.
  Blijkbaar is een vakantiebestemming voor kinderen alleen maar geslaagd als er een groot strand is en het liefst ook nog wat pretparken. Mijn kinderen hebben dat blijkbaar niet nodig, want sinds we er samen waren vorig jaar mei willen ze alleen maar naar Madeira. En het zwembadwater was maar 18 graden! Deze zomer gaan we op hun verzoek weer een week.

Reacties zijn gesloten.