Eigen horoscoop – deel 2

Het vervolg op deel 1

Vorig week … een e-mail uit Nederland:

Via Internet vond ik je CV. Momenteel zoek ik LINC mensen op verschillende niveaus voor 2 grote projecten van 1 a 2 jaar. Graag licht ik dit verder toe. Wil je mij bellen?

LINC mensen? Ja … ik ben naast Portanti, stille-charmeur, billengroupie … ook nog een LINC man. LINC was vroeger wat ze noemde een 4GL programmeertaal waarmee je grote applicaties meekon genereren. Ik kon LINC dromen … zelfs nachtmerries van hebben.

Na dat ene bericht (hierboven) volgden een paar telefonische gesprekken … e-mails uitwisselingen … diepgaande gesprekken in Almofariz (restaurant tegenover ons) … een nachtje slapen … voorstel gestuurd.

Volgende dag ontving ik een bericht met daarin het volgende:

Het tarief (knip) wat ik je aangaf is momenteel een gangbaar tarief. Jouw voorstel (knip) is volledig buiten properties en zeker niet marktconform.

Buiten properties? Aahh …. ze bedoelen zeker buiten proporties … maar … buiten proporties?? Kijk, vroeger zou ik dan gaan twijfelen … aan mezelf twijfelen of dat ik misschien niet een beetje heb overdreven met de prijs. Nu? Nee! Ik heb er goed over nagedacht … ook goed overwogen … alle voordelen en nadelen onder de zaklantaarn gebracht …. hoeveel ik zou winnen en hoeveel ik zou gaan verliezen … qua geld, maar vooral qua privé-leven. Van dat laatste zou ik veel moeten gaan inleveren …

Het zou voor mij het volgende betekenen:
Terug gaan naar Nederland …. en daar verblijven voor minimaal een halfjaar. Optie zou zijn om eens in de 2 weken een weekend naar Madeira te gaan. Verder zou ik in NL enkele zwervers bestaan gaan lijden en in hotels moeten verblijven … of een auto huren en weer iedere dag de file polonaise gaan dansen. Dat had ik nog niet verteld … het betrof een oude klant waar ik vroeger werkte … oosten des land!

Dus met andere woorden: vijf dagen in de week … auto in … file in … werk … auto in … file in … of vier nachten door brengen in een hotel … plus uit eten. Vervolgens … vrijdag vliegtuig in richting Lissabon … overstappen … richting Madeira … thuis aankomen … en dan het proces omdraaien … richting Amsterdam … om dan de week te starten met … auto in … file in … enz.

Dit alles moet ik bekostigen met hun voorgestelde tarief. Berekeningen gaven aan dat ik voldoende zou hebben om boodschappen te doen bij de Aldi … en nu vinden ze mijn tarief buiten proporties! Weet je wat nu het lullig is van dit alles … dat ik weet welke tarieven er daadwerkelijk betaald worden door de klant.

Beste heren, werken in Nederland sluit ik niet uit en ik heb zelfs interesse voor eventueel aanbod … alleen er moet wel verdomd iets leuks tegenover staan.

4 gedachten over “Eigen horoscoop – deel 2”

 1. Men wil nu eenmaal altijd voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Goed dat je je eigen prijs hebt en daar verder niet van afwijkt.
  Zoveel Linc-mensen zijn er (volgens mij) niet in Nederland. Dat het nog bestaat!
  Dus wie weet komen ze nog een keer met hangende pootjes bij je terug…
  Mijn mening? Volgens mij hebben Willisha en jij nog heel wat tijd nodig om Madeira helemaal te ontdekken. Als je daar een baan kunt vinden, ook al betaalt hij minder goed, lijkt me dat een veel groter succes!

  Nog even over dat aanbod. Hoe langer ik erover nadenk, hoe meer ik er een vieze smaak van in mijn mond krijg. ZIJ hadden jou nodig en zoeken jou helemaal tot op Madeira, jij denkt erover na en even later zeggen zij dat JIJ buitenproportionele eisen stelt. De wereld op zijn kop vind ik.

 2. Het is een beetje de mode van de laatste jaren in de Nederlandse IT. Belachelijk lage tarieven vragen en hoge kortingen bedingen, en aangezien er op een gegeven moment bedrijven/freelancers waren die zo onverstandig bleken om daaraan te voldoen, voel jij de naweeën daar nu van.

 3. @CasaSpider: De vieze smaak had ik inderdaad toen ik hun reactie hoorde … en vervolgens moest ik bijna kotsen toen ik vernam dat het een outsourcing project betrof.

  @Ruben: Inderdaad. Die lage tarieven en kortingen waren ook een ‘trend’ bij mij laatste werkgever … en het gevolg was dat we in het laatste stuk van het project … de realisatie … moesten gaan beknibbelen … kots!

Reacties zijn gesloten.