Eerste werkdag

De eerste werkdag. Hoe zal ik het omschrijven? De kat uit de boom kijken … vanaf 9:00 tot 13:00 en vervolgens van 14:30 tot 18:30. Eerst de bureaus anders in schikken om ruimte te maken voor mij. Het eerste plan was om in de keuken ernaast een werkplek voor me te maken …

Vervolgens met een collega een nieuwe computer gaan halen. Ergens hoog in Funchal … de buurt waar Christiaan en Wilhelmina wonen. Een normaal uitziend woonhuis … blijkbaar een camouflage want de garage zat vol met Samsung spullen … van haardrogers tot wasdrogers.

Daar het typisch Madeirense verkoopmanneke ontmoet. Je kunt nog beter met een aal de deuren schuren dan met hem. Ik dacht dat dergelijke figuren alleen op de TV bestonden. En natuurlijk de standaardmisverstanden op het gebied van de order. We moesten twee PC´s nemen … kregen er alleen eentje mee. We moesten een multifunctionele printer meenemen … die hadden ze niet in voorraad enz. enz.

Vervolgens hadden we netwerkkabels nodig …. ander adres. Toen we aankwamen durfde mijn collega niet naar binnen te gaan … bang dat ik de armoede zou opmerken. Tja .. dan hadden ze de buitenkant ook moeten verbergen. Wachten in de auto … terwijl binnen een jonge kerel de UTP-kabels van nieuwe connectoren ging voorzien. Wachten … wachten ….. wachten …. wachten …
Ook typisch geval hier. Ik vroeg me af of die jongen misschien kleurenblind was en moeite had met de gekleurde draadjes van de kabel.

Om 13:00 uur waren we terug … mooie timing … lunch! Lift gekregen naar het centrum. Willisha gebeld voor een lunchafspraak. Bus terug … aankomst werkplek 14:30 … op tijd.

De rest van de dag … software op mijn nieuwe computer installeren … en tussendoor … de discussies volgen van mijn beide collega’s. Wat kunnen mensen hier op dit kleine eiland toch ouwe-nelen zeg! Voor een doener zoals ik misschien een probleem.

Dit was zo´n beetje mijn eerste werkdag …

6 gedachten over “Eerste werkdag”

 1. Ha Don, vanuit mijn nachtdienst bij je oude werkgever (hééél lang geleden dan..) heb ik met belangstelling je log gelezen. Dacht al dat het vandaag daar over zou gaan, ik bedoel dus je eerste werkdag.Ik kon dus niet wachten tot het er eindelijk op stond !! Nou, ik denk dat je nog heel wat keren zal moeten tellen om rustig te blijven zoals het daar gaat. Maar…je hebt een baan, en jou kennende gaat dat echt wel wat worden !
  Ik kijk uit naar de volgende avonturen.
  Groetjes
  Wim

 2. Ja, echt. Precies zo, gaat het daar. Treffend beschreven.
  Levert prachtige verhalen op, maar… je hebt wel het nodige geduld en niet te vergeten, humor! nodig om het te verduren.
  Keep smilling, Amaro:D
  Met vriendelijke groet,
  Marisa

 3. Ben benieuwd naar je tweede dag. Waar hebben die collega’s het eigenlijk over?
  Weet je trouwens dat het vandaag de dag is om het volgende ambtenarenmopje uit de kast te halen? Vanmiddag om een uur of een zeg je met opgewekte stem: “Ziezo, de week is weer doormidden!”
  Succes!

 4. Madeira lijkt in vele opzichten toch verdacht veel op Curaçao, behalve dan dat iedereen hier om vijf uur klaar staat om naar huis (lees: de snék) te gaan. Helaas is de mentaliteit van veel mensen hier op Curaçao om maar zo min mogelijk te werken; een collega van mij opperde van de week om a.s. vrijdag massaal niet te gaan stemmen zodat een tweede ronde van het referendum noodzakelijk is (en dus weer een halve dag vrij).
  Ck

 5. @Wim: Dat waren goeie ouwe tijd … he Wim? Dat je mij midden in de nacht ging bellen … omdat GB28R0 (DIB150) een verschil had geconstateerd in de journaalpost of grootboekrekening. Leuke tijden waren dat …

  @Marisa: Het beste wat je kunt doen is inderdaad blijven lachen … en je merkt dat ze dat niet gewend zijn… 😀

  @CasaSpider: Dat is nou juist het probleem …. er wordt van alles en nog wat geouwehoerd!! Nu weet ik waarom er weinig stress is hier op Madeira … je komt er niet aan toe om te werken omdat men altijd tegen je zitten te kleppen! 😀

  @CK: Hier op Madeira … om vijf uur naar huis gaan … is min of meer taboe! Gemiddeld werktijden hier is 9 uur of meer. Doorwerken (eigenlijk overwerken)komt vaker voor dan je denkt … en wordt ook niet uitbetaald!

 6. @CasaSpider: op woensdag komt inderdaad Meneer Zaagmans langs, om de week doormidden te zagen … Flauw hè…
  @Amaro: niet overal op Madeira gaat het er zo aan toe hoor… Er wordt bij ons weinig geouwehoerd, er zijn 4 dames hard aan het werk en nu en dan klinkt er een vraag als ‘Is Blandys Garden open op zondag?”, “Is “Seta” een leuk restaurant?”, “Weet iemand een restaurant waar je een folklore-avond kan bijwonen zonder te eten, maar alleen met drinken?” en meer van dit soort dingen. Heel praktijkgericht dus.

  @CK: Morgen word ik om 06.40 opgepikt door een taxichauffeur om naar het vliegveld te gaan, en als ik mazzel heb rij ik om 19.30 uur mee richting het hotel om de gasten af te leveren. Daarna kan ik nog 15 minuten naar huis lopen… Hoezo rond 17.00 uur al denken aan de dag eindigen??? Met name in het toerisme wordt er keihard gewerkt, zeker in deze periode!!!

Reacties zijn gesloten.