Dreaming of a sunny Christmas

Ik denk dat we op Madeira nooit een witte kerst zullen meemaken. Of regen … of zonneschijn … en in ieder geval boven de 16 graden. Terwijl ik dit schrijf schijnt de zon nu volop. Het wordt tijd dat men een nieuwe kersthit bedenkt … iets van ‘Christmas under the sun’ of ‘It was a warm night on Christmas’.

Waarom wordt kerst geassocieerd met sneeuw en kou? De geboorte van Christus vond toch plaats in de omgeving van een woestijn en waar zelfs de nacht temperaturen bestond uit 30 graden of meer boven de nul. Vreemd.

Over temperaturen gesproken …. Ik heb een site gevonden waar men een zeer goede en betrouwbare weervoorspelling geeft. De site WindGuru is eigenlijk meer bedoeld voor zeilers en windsurfers, maar het geeft ook prima informatie voor de niet-zeilers onder ons.

Klik op de volgende link om bijvoorbeeld direct naar de WindGuru weersvoorspelling pagina te gaan van Madeira:

WindGuru Madeira

Mocht iemand nog een (betere) weer site weten … dan hou ik me aanbevolen.

2 gedachten over “Dreaming of a sunny Christmas”

  1. Oja, Don, ga maar eens naar Poiso of Pico do Arieiro, in januari als het es goed gesneeuwt heeft. Maar, natuurlijk, hier op zeeniveau kan je lang zoeken naar sneeuw en ijs. Behalve vorig jaar toen men hier een ijsbaan had gemaakt naast de Vagrant.
    De kerst en alles wat daarbij hoort is een noordeuropeesche uitvinding met uitzondering voor het skandinavische “jul” dwz. midvinterfeest toen men sedert oeroude tijden zag dat na den 21 december de dagen langer begonnen te worden.
    De romeinse kultuur nam dit over en heeft dit tot een christelijk feest gemaakt.
    Ja, de woestijnnachtenn in het oude Israel waren zeker geen 30 graden warm maar zeker beter dan in Holland of Zweden.
    Wat betreft de weersvoorspellingen betreft heb ik drie verschllende voor Madeira maar geen enkele is betrouwbaar.

  2. Ik las net vandaag op het Internet dat er sneeuw is gevallen op de Pico do Arieiro. Misschien zien we binnenkort meer witte toppen verschijnen hier op het eiland … wie weet wordt dat de nieuwste toeristen atractie …. skiën!

Reacties zijn gesloten.