De regering neemt ontslag! (= reset)

Nee, niet de regering in Nederland dat neemt ontslag (maar dat kon ook niet). De regering van het eiland Madeira die neemt ontslag ….. beter gezegd Alberto João Cardoso Gonçalves Jardim, (geboren te Funchal, Madeira op 4 februari 1943 …. hee! Ook een Waterman!!) president c.q. regeringsvoorzitter voor de regio Madeira … heeft ontslag genomen.

Waarom? Als protest tegen het nieuwe Portugese budget wetvoorstellen, waarvan Madeira sterk wordt ingekort in vergelijking met vorige jaren. Volgens Jardim benadeelt het nieuwe budget dat hij daardoor niet in staat is om alle projecten uit te voeren dat gepland waren gedurende zijn ambt periode 2004-2008. Na zijn vele protest richting het vasteland …. waarvan men niet echt onder de indruk was … heeft Jardim besloten maar met ‘grof geschut’ te gaan werken. Ontslag dus!

Alberto Joao JardimWe hebben dus geen regering. Paniek? Helemaal niet! Het is namelijk zo dat Alberto João Jardim (van de Sociaal Democratische Partij – PSD) als sinds 1978 gekozen werd door de bevolking van het eiland Madeira als regeringsvoorzitter. Na het uitroepen van zijn ontslag zei hij nog “ik zal aan de bevolking van Madeira laten zien dat ik ben niet van plan om te vluchten en het schip te verlaten in moeilijke tijden …” en dus doet hij gewoon mee met de nu geforceerde vroege verkiezingen. Je kunt voor meer dan 100% zeker zijn dat hij …. voor de zoveelste keer … zal winnen. En dan zijn ambt verlengen tot aan 2011. In vak-term: Ab-Jan Tuin doet gewoon een ‘reset‘.

Kijk …. hier worden (Nederlandse) regeringsleiders ontzettend jaloers van zo iemand als Jardim … dat je ontslag kunt nemen en toch weten dat je terug aan de macht zult komen.

5 gedachten over “De regering neemt ontslag! (= reset)”

 1. Zijn er eigelijk alternatieve?
  Of is Ab-Jan Tuin een alleen heerser, een soort dictator die de anjer revolutie heeft overleeft.
  Als ik zijn redevoeringen beluister (en er niks van versta), komen Duitse zwart-wit beelden op mijn netvlies!

  Of zit ik er erg ver naast? Zal wel, anders was de man nooit zo lang aan het pluché blijven plakken.

 2. Nee … dank je. Dan moet ik voor iedere opening minimaal 1 uur toespraak houden.

  Ab-Jan Tuin werd al meer dan 25 jaar gekozen door het Madeirense volk …. echter ook vanwege dat de andere alternatieven (andere partijen) geen enkele ervaring hebben qua regeren (alleen oppositie). Als een ander partij hier zou gaan winnen …. dan zouden ze zelf van gaan schrikken en in de stress gaan “Ai meu Deus!! We moeten gaan regeren? Maar …. hoe doe je dat??”

 3. Dat is wel slim van die tuinman, gewoon zolang regeren dat de anderen geen ervaring op kunnen doen, haha… 🙂
  Hoe gaat het op dit moment met Madeira, merk je al wat van bandeloosheid bij Willisha?

 4. Ik probeer een mop te verzinnen met Godett en Jardim erin … zoiets van “Godett zegt tegen Jardim …” enz. Ben nog niet uit.

  Bandeloosheid bij Willisha? Nou gisteren liep ze nog rond in een papieren slipje met bandjes in een hotel …. zegt dat jou genoeg? :mrgreen:

Reacties zijn gesloten.