De juiste balans

Ik ben vandaag in een filosofische bui … misschien komt het door het prachtige weer hier op het eiland. Met als gevolg dat ik zat te denken aan een antwoord voor de juiste balans in een relatie. Ik ga het maar meteen vastleggen voor dat ik het vergeet ….

Laat ik eerst beginnen met wat NIET het antwoord is voor de juiste balans. Het is niet mekaar aandacht geven….. en is ook niet elkaar hand vasthouden ….. noch elkaar begrijpen of proberen te begrijpen …

Om de juiste balans te kunnen krijgen in een relatie … moet je beseffen dat er verschillen zijn. Immers als je gaat wegen dan ben je eerst bezig met het verschil qua gewichten … en daarna zoek je naar het gewenste evenwicht door aan jouw kant meer of minder te zetten.

Zo ook tussen een man en een vrouw… pas als je de verschillen ziet en beseft tussen jullie tweeën …. EN ze ook accepteert … dan kan je beginnen met het zoeken naar de juiste balans. By the way … dit geldt ook voor relaties met gelijke sekse.

Zo … nu ga ik even de deur uit … even bijkomen van deze bui.

5 gedachten over “De juiste balans”

 1. In ieder geval geen appeltaart …. echter als men mij een warme, vers gebakken appeltaart aanbiedt … dan verander ik in Aristoteles … met een kleurtje.

 2. Onafhankelijkheid is voor ons allebei heel belangrijk. En juist omdat we dat van elkaar erkennen, is onze band zo sterk. Klinkt misschien tegenstrijdig, maar Sting zong het al: “If you love somebody, set him free”. We hebben allebei onze eigen contacten, die we soms gezamenlijk zien. We hebben onze eigen interesses, maar wel belangstelling voor de interesses van de ander. En daarnaast hebben we ook veel overeenkomsten!

  Neem alleen al het avontuur waar we een paar maanden geleden aan begonnen zijn. Dat heeft een veel grotere kans van slagen als je er allebei achter staat dan dat één van de twee zonodig weg wil uit Nederland en de ander maar vclgt omdat hij/zij niet alleen wil achterblijven! Lijkt me moeilijk bij tegenslagen hoor 🙁

  Maar het allerbelangrijkste is inderdaad de ander aanvaarden zoals hij of zij is, met de goede en de slechte eigenschappen. Daar ben je tenslotte verliefd op geworden 😆

 3. Hi Gerry and others,

  Hier Nederland, gaperts ….. hier is het inmiddels 18 graden. De sappige kippetjes lopen hier inmiddels met de kippe borstjes los. Nog even en de geboorte pakjes worden weer aangetrokken!

  Laat het nu maar lekker regenen op de madeirian Islands. En gerry …. prettige haargroei en veel succes met je middelste been!

  Grezzzz Klijndijk Familie!

 4. Hhhhmm 😕 … het ziet er naar uit dat mijn weblog een ontmoetingsplek aan het worden is voor liefhebbers van KFC … of ik moet het verkeerd hebben begrepen …

  En trouwens … ik ben nu ontzettend nieuwsgierig naar het fenomeen ‘haargroei’ en ‘middelste been’ van Gerry … met name of beide een samenhang met elkaar hebben (letterlijk en figuurlijk).

Reacties zijn gesloten.