De Calheta Afvoer Code

Via Willisha’s blog kon je lezen dat we afgelopen dagen problemen hadden met het waterafvoer van de woning. Gelukkig was dit alleen het afvoer van het parkeerdek voor de woning en van de keuken (dat samen in 1 buis overgaan). We waren eerst bang dat ook de badkamers en wc’s daar aangesloten waren … maar als snel konden we concluderen dat het niet het geval was (anders zou ik Mad Gerry overtreffen met een nog onsmakelijker verhaal over ‘creatief zijn met je drol’).

Anyway … het probleem lag niet alleen bij ons maar ook bij onze buren M&M. Ons huisbaas kreeg plots grijze haren erbij van het nieuw ontstaan probleem. Nieuw? Blijkt dat het probleem veel langer aanwezig was. Dat concludeerden de huisbaas en 9 verschillende riool/reiniging/loodgieters die langs waren geweest.

Als oplossing (let op het woord ‘oplossing’) gebruikte men bijna alle mogelijk chemicaliën om de verstopping ‘op te lossen’. Zelfs liters zoutzuur!! Omdat er (nog) geen centrale riolering systeem aanwezig is … gaat al het afvoer naar 3 putten voor de woning. Één daarvan is voor de waterafvoer voor de keuken en parkeerdek. Die zal nu een chemische bende zijn … dat alle Nederlandse veiligheidsmaatstaven overschrijdt. MAAR … wat blijkt! …. de put is leeg …. en was al langer leeg. Er ontstond een mysterie …. Waarvan Dan Brown een nieuwe bestseller over kon schrijven …. De Calheta Afvoer Code.

Men trok de conclusie dat er een hardnekkige verstopping aanwezig moest zijn … en dus meer zoutzuur erin.

Vrijdag moest ik van het werk terug naar huis omdat men bij de keuken moest zijn. Het werd een drama! Beide keukenvloeren (ook naast ons) zaten helemaal blank … vet, chemicaliën, water …. Omdat men de buizen vol met water spoten. Dus moest iedereen (behalve onze katten) iedere afvoer gat dichthouden. Ik ging in Marijke’s keuken de afvoer pijp dichthouden. Nu wilt het geval zijn dat zowel Marijke als ik de hele dag alleen aan …. het lachen waren (nee, niet huilen … lachen!). We kwamen niet meer bij. Terwijl ik het afvoergat tegenhield begon Marijke te lachen (ik lag half ongelukkig onder het aanrecht) en ik zei tegen haar ‘Je wilde waterpret? Nou, nu heb je je eigen waterpret in huis’ (Red: ze zei een keer dat ze ontzettend leuk vond om met water te spelen). Terwijl ik dat zei … schoot ze alweer in de lach …. waardoor ik ook moest lachen …. met als gevolg dat mijn hand gleed …. en een vloed van water, vet, chemicaliën enz. in mijn gezicht spoot!!! Helemaal onder ….

Vervolgens kwam de winkelier (Jerry) van beneden aan hollen met de mededeling ‘er loopt water in de winkel!’. Iedereen (behalve ik en Marijke) naar beneden. We gingen verder dweilen en ik moest nog bijkomen van mijn waterdoop.

Dat was vrijdag. Gisteren (zaterdag) kwam een andere ploeg om de vloer in de winkel (!) open te breken. Pijp gevonden …. en bleek dat de verstopping dichterbij was. Nog meer zoutzuur!! Toen besloot men om de vloer aan de buitenkant (voorkant de winkel en net vóór de put) open te hakken. En wat ziet men??????

………………. de afvoerpijp eindigt net 1-2 meter vóór de put!!!!!!!!!!!

Er ontbreekt dus een stuk pijp! Het mysterie is opgelost! De ‘archeologen’ hebben de ‘missing link’ gevonden … dat nog steeds ‘missing’ was.

Één van de mannen die bezig waren riep ‘Man, dit gebeurt ook in Nederland!’. Ik vroeg aan hem hoe hij dat nou kon weten of hij al in Nederland was geweest.

Later kwam ik achter dat ……. Mei dit jaar had Van Der Valk hotel een nieuwe vestiging in Breda geopend … genaamd Princeville. “Vlak voor de eerste gasten hun intrek in het nieuwe hotel zouden nemen, liep tijdens schoonmaakwerkzaamheden het water niet weg. Al gauw bleek dat de afvoer van het hotel niet was aangesloten op de gemeentelijke riolering.” (klik hier voor artikel in AD).

Hahahaha …. Ik vraag me nu af of Van Der Valk en ons huisbaas dezelfde aannemer hebben.

Misschien vinden jullie het vreemd …. maar ik geniet nog steeds van dit alles … ook al zie ik er groen uit. :mrgreen:

7 gedachten over “De Calheta Afvoer Code”

 1. Mijn diepste waardering voor uw gave om zoveel natte (prut)ellende met zoveel humor aan te pakken. Ik mag dit wel. Gewéldig.
  Ik hoop dat jullie nu eindelijk eens echt van jullie nieuwe huis kunnen genieten in drogere omstandigheden.

 2. Was ik blij dat ik vrijdag aan het werk was!!! Geloof me, het moet nog erger geweest zijn dan woorden kunnen beschrijven.

  Tussendoor genieten we volop, het is echt een heerlijk plekje! De kat wordt magerder van al het gewandel, kun je nagaan hahaha…

 3. Een hilarisch verhaal met een schitterende titel. Mijn complimenten, Don. Je bent vast nog nooit zo schoon geweest met zoveel zoutzuur over je heen… 🙂
  Wat een ontzettende klerezooi moet het daar zijn geweest waar de pijp plotseling ophield!

 4. @Christiaan: die paar flessen wijn moet van de beddenzaak hier beneden komen. Het bed zou vandaag komen en raad eens ……..

  ….. nog niks binnen! 🙁

 5. Kijk Don, daarom hebben we in Nederland een Koningshuis. Met een Prins die in water management doet.
  Als Jardim zijn regeerstaf overdraagt aan de koning van Portugal en er vervolgens ook een Prins zich met het water gaat bezighouden, komt het allemaal goed !
  En tot die tijd ??
  Ook wij blijven tot die tijd gewoon dweilen (met de kraan open)

 6. @Rob: Beste Rob …. ik heb hier LETTERLIJK gedweild met de kraan open. Stel je eens voor ….. de keuken …. ik dweilen …. kraan wordt open gemaakt door de monteurs …. onder het afvoerbak heeft iemand de afvoerpijp weggehaald …. resultaat …. :mrgreen:

Reacties zijn gesloten.