Video: De Beste Wensen als Wereldrecord!

Voor degene die het gemist hebben …. hierbij de complete video (zonder muziek) van het Nieuwjaars vuurwerk te Funchal (hoofdstad van Madeira).

Alweer een adembenemend spektakel. Tevens is het gebeuren extra bijzonder dit jaar … want het heeft de Guinness World Record gehaald … als Werelds Grootste Pyrotechnisch Spektakel.

Wat cijfers …

– 17 ton vuurwerk was gebruikt;
– totaal 660.300 ontploffingen waarbij 8.000 per minuut;
– kosten 1,2 miljoen euro’s (inclusief btw);
– meer dan 8 minuten lang;
– uitgestrekt over een oppervlakte van 6 bij 2,7 km wijd;
– 37 lanceringposten verspreid over de hele stad;
– waarvan 6 platformen in zee;
– meer dan 50.000 bezoekers (lokalen en toeristen).

Het was onmogelijk om dit alles vast te leggen. Je zult merken dat de eerste minuten stond ik te genieten van de show en was vergeten om rond te filmen met de camera.

Wil je deze video ook toevoegen aan je eigen website/weblog … gewoon de volgende code kopiëren.

Selecteer codeSponsors – Uw logo/link hier toevoegen? Mail me


7 gedachten over “Video: De Beste Wensen als Wereldrecord!”

 1. Een fraai spektakel!
  En gefeliciteerd met het behalen van het Guinness Book of Records, Madeira staat op de kaart.
  Grappig moment na +/- 3 minuten toen je de camera van het statief haalde… 🙂
  Komt er nog een muziekversie?

 2. Het was inderdaad een geweldig spektakel. Over de jaren heen ben ik vaak op Madeira geweest om het vuurwerk tezien. Maar dit keer was het echt een bijzonder mooie voorstelleing. Ondanks dat je film een goeie indruk geeft, is het in werkelijkheid …tig keer mooier en harder.

  Hartelijk bedankt, ik blijf er naar kijken!!

 3. Wow, wat een geweldig spektakel!
  Ik ben al op jullie prachtige eiland geweest en vaak genoeg in portugal. (aangezien de schoonfam. daar woont) Jammer genoeg heb ik de vuurwerkshow’s alleen nog op video gezien en na dit te hebben gezien, is er een ding zeker!
  Oud en nieuw 2007 wordt in Portugal gevierd!

  Dank je wel, super

 4. Vooral de uitsmijter was gigantisch! Een collega van mij vertelde dat bij haar ouders de vaasjes uit de kast gewaggeld zijn (zij wonen in de buurt van één van de afsteekplaatsen). Kun je nagaan!!!

 5. Zo weten wij wat we dus hebben gemist. Maar op deze manier hebben we het toch een beetje gezien. Mooi en leuke film. Bedankt, Piet

 6. Hi Don & Will,

  Hebben jullie mijn mail ontvangen? of heb je het heel erg druk?

  Veel liefs

  Aviva & Tom

 7. Beste Don, Willisha,
  ik ken jullie niet,lees echter al een tijdje stiekem mee jullie beider dagboek sites, wij zijn heel hevige Madeira-fans, en zijn net een paar uur terug van Funchal. Het vuurwerk was inderdaad dit jaar ongelooflijk overweldigend onwaarschijnlijk prachtig! Wij hebben het hele schouwspel mogen aanschouwen vanop het dak van hotel Windsor,( en konden alzo de hele show rond zien) en het zit voor de rest van ons leven in ons geheugen gegrift! Heel veel gelukkige nieuwjaarswensen van Jan en Annemie!

Reacties zijn gesloten.