Curaçao – 30 mei 1969 [VIDEO]

Één van de beste historische films over Curaçao … echter het gaat helaas over de zwartste dag in de geschiedenis van het eiland … 30 Mei 1969.

Zelf vind ik het briljant in beeld gebracht door Alex Alberto (Curaçao). Masha danki, Alex!

Een commentaar van Alex himself die hij een keer naar mij heeft gestuurd:

Alex Alberto schreef:

Beste mensen. Ik dank jullie allemaal enorm veel voor al die mooie commentaren. Eerlijk gezegd heb ik nooit zoveel complimenten gehad,en zeker niet van Europese Nederlanders, hartelijk dank nogmaals. Wel vind ik persoonlijk heel jammer, dat ik tijdens montage daarvan niet alle foto’s had die ik toen des tijds gemaakt heb, en dat was echt veel meer. Later ben ik gaan werken bij de RVD en daar heeft iemand al mijn 6 rollen fotonegatieven “geleend”, (als u maar begrijpt wat ik bedoeld!) anders had ik een veel meer indrukwekkend presentatie kunnen maken. Een daarvan die me op dat moment echt “geraakt” heeft was toen die gasten een Hollandse man uit zijn auto haalden, om daarna zijn auto het “Nieuwe Havenweg” meer in te duwen! Ik had een foto waar je die auto DIEP in ’t water zag, en ook een volgende opname waarom een donkere man naast de Hollander ging lopen met zijn arm om zijn schouders als gebaar van medeleven. Volgende keer als ik naar Curaçao gaat zal ik bij de Openbare Ministerie gaan kijken indien ze nog mijn foto’s daar hebben, dan zal ik proberen ter plaatse kopies van te maken om een iets uitgebreider reportage van te kunnen maken. Ook ga ik proberen twee heel interessante interviews die ik gefilmd heb van een arts, een Landsbemiddelaar, en een priester die heel dicht bijbetrokken waren met de 30 mei gebeuren,dus stand by en blijft kijken op YOU TUBE!