Concert op hoogte

Gisteren een concert van Maria Bethânia gezien. Concert was ter gelegenheid van het 500 jarige bestaan van het stad Funchal (het was meer een start van de festiviteiten want Funchal is in 2008 pas 500 jaar). Maar … wie van jullie kent Maria Bethânia (niet)?

Ik heb even gezocht op het Internet over haar:

Maria Bethânia, van geboorte Braziliaans, heeft de afgelopen decennia een indrukwekkende muzikale carrière opgebouwd. Als protestzangeres, als cultuurbewaarder van haar vaderland, als Maria Bethânia. En wie Brazilië zegt, ontkomt dan ook niet aan artiesten als Gilberto Gil, Tom Zé, Alcivando Luz en haar broer Caetano Veloso met wie zij in het verleden allemaal heeft samengewerkt. In eigen land is Maria Bethânia inmiddels een icoon en heeft deze Grande Dame een rijke catalogus van ruim 30 releases opgebouwd.

Ik moet bekennen dat ik nooit eerder van haar had gehoord. Ze heeft een mooi warme stem en haar muziek plus teksten klinken lekker in je oor. Samen met Dalila zijn we naar het plein voor het gemeentehuis gegaan … daar ontmoeten we nog een collega (João) van Willisha. Verder zagen we ook meer Madeirense vrienden van ons … het werd heel gezellig.

Ik heb genoten van het concert … maar in het begin had ik wel een beetje moeite. Zal uitleggen …
Collega João stond al midden tussen het publiek samen met een vriend. Wij liepen richting hem toe. Terwijl ik liep hoorde ik om me heen verschillende mensen het volgende zeggen:

Jezuuus!!!!
Hai não! Não!
Meu Deus! Espero que não fica a frente!
Olha, olha! Agora que vai acontecer!

Voor de niet-Portugezen onder jullie een snelle vertaling van hierboven: Jezus! O nee! Nee! Mijn God! Ik hoop niet dat hij voor me komt te staan! Kijk, kijk! Nu zal je het hebben.

Dit krijg je te horen als je 1.98m lang bent en door het publiek voor een concert loopt … hier op Madeira. Grappig was dat velen dachten dat ik hun niet verstond. Het was me opgevallen dat ik een heel goed uitzicht had naar het podium … geen wonder als ik zag dat de gemiddelde lengte van het publiek 1.60 was. Even later kwam een grote Madeirense jongen voor me staan … ik schat hem net onder de 1.80. Ik vond het prima want ik kon nog steeds het podium goed zien.

Even later merkte ik dat het plein vol was … met uitzondering van een plek van ongeveer 6m2 … daar stond niemand … en dat plek lag precies achter me.

7 gedachten over “Concert op hoogte”

 1. Ik kreeg kippen vel toen ik het lees stom misschien…! Mensen trekken te gauw hun mond open..en denken er niet bij na…! Bij mij ook wel eens geweest…antwoord dus wel terug in het Portugees lol 🙂 Maar me moeder zegt altijd bij zulke dingen moet je “er boven staan” 🙂

 2. Ik kan het me wel voorstellen hoor, ben zelf ook niet blij als er net iemand voor me gaat staan. Heb ook eens in de bios gezeten met een meisje met lang haar voor me… geen probleem zou je zeggen, maar ze had het in een grote toeter boven op haar hoofd gebonden….. Ik kon het prima zien, Dalila heeft vooral genoten van de muziek!

 3. Haha, mooi verhaal… en ik kan me ook wel iets bij de reacties voorstellen.
  Nog een geluk dat Willisha niet vroeg of ze op je schouders mocht zitten… 🙂

 4. @Kristel: Ik stodn letterlijk en figuurlijk boven hun allemaal 😀

  @Willisha: Ik had Dalila aangeboden dat ze op mijn schouders kon plaatsnemen 😉

  @CasaSpider: zoals Willisha zegt … ze had een prima uitzicht. Ik denk dat ik Dalila´s gewicht nog kon hebben … meer niet. 😉

 5. Hahahaha… 😆
  Dit had een leuke foto kunnen opleveren = De 1.98m gestalte uitstekend tussen al die 1.60tigers met het verlichtepodium op de achtergrond. 😈 :mrgreen:

  Wat leuk al die culturele activiteiten!

 6. Ik ontdekte net op de Reid’s site voor ’t eerst dat Funchal dit jaar jarig is. Is daar een programma voor te vinden op internet? Zou interessant kunnen zijn…. Nog één nachtje slapen en dan gaan we naar Schiphol, overnachten daar voor de 6.45 vlucht. Madeira here we come! Zet de Brisa en Coral maar vast klaar….

Reacties zijn gesloten.