Competitiestrijd

Er is een strijd losgebarsten hier op het eiland Madeira. Gemoederen moederen voort en voor het eerst van zijn leven heeft Dr. Alberto João Jardim er geen woorden voor. De sfeer is gespannen op de Mercado dos Lavradores (Funchal´s Marktplaats). Alle marktlieden zijn in stress.

Braeburn, Bramley, Cameo, Cortland, Cox, Crispin, Empire, Gala, Ginger Gold, Golden Delicious, Honeycrisp, Ida Red, Red Delicious, Rome, Winesap

Dit hoor je door de markthallen schreeuwen en tetteren.

Namen van de nieuw geïmporteerde callgirls?
Nee!

Namen voor een nieuwe serie Teletubbies, dat is uitgebreid met heel veel nichten?
Nee!

Zijn dat dan de namen voor de nieuwe eetbare lingerie mode?
Nee!

Het zijn appels! Allemaal appelsoorten.

Appels … die bruinbroodnodig zijn voor de, nu inmiddels befaamde, NAC … nee, geen voetbal! …. Nederlandse Appeltaart Competitie! De manager van ‘Natuur Ontmoetingen’ heeft deze competitie uitgeroepen en daagt alle Nederlandse dames op het eiland Madeira uit om de lekkerste appeltaart ooit te produceren. En daarom wordt afgelopen dagen de Mercado bestormd door Hollandse dames die op zoek zijn naar de lekkerste appels.

De competitie is nu op volle gang. Appels vallen niet ver van bomen, … de dorst wordt vaak gelest, … sommige dames moesten met andere een appel schillen …. en er wordt vaak om de appelboom geleid door sommigen. Zelfs de manager van ‘Natuur Ontmoetingen’ probeert meer dames te laten deelnemen door, nog onbekende, gigolo´s naar hun toe te sturen.

Even door de zure appel heen bijten. :mrgreen:

7 gedachten over “Competitiestrijd”

 1. Pas maar op. Dankzij een dame met een appel zijn wij mannen het Paradijs uitgekukeld…
  (Het Paradijs! Met bier, voetbal en mooie dames!)

 2. Don, ik stel voor om een officiele “MAD -Day” (Madeira Appeltaart Dag) teintroduceren. Voor details lees de Weblog van Wil.

 3. Competitiestrijd
  Met jullie komende trouwerij, waarom begin je niet met een competitie “Liedjes” die passen bij jullie trouwerij/persoonelijkheden. Dan denk ik bijvoorbeeld aan:
  “Meisjes met rode haren, die kunnen …… dat is niet mis”.

  De winnaar van deze competitie krijgt uiteraard een appeltaart!

 4. @Gerry: aii, nu roer je een pijnlijk punt aan….. Liedjes….. Don heeft er 1 voorwaarde bij gesteld: men mag een liedje zingen, maar moet er een dansje bij maken… Dan vindt hij het te behappen, anders niet! Als we de appeltaartcompetitie op 28 April (Koninginnedag wordt ook dit jaar waarschijnlijk weer eerder gevierd) houden, weten we tegen die tijd welk recept heeft gewonnen. Nu moeten we alleen nog een koerier vinden die de appeltaart naar de bruiloft kan brengen 😆

 5. @Casa: Je hebt gelijk! Zal het verleden zich opnieuw gaan herhalen? Maar wie is dan de slang?

  @Gerry: Voor onze trouwerij moet men een competitie dansen doen i.p.v. liedjes. De winnaars krijgen dan een appeltaart … maar pas na de MAD competitie, want dan kunnen we de recept gebruiken om het in NL te bakken.

 6. vanwaar is de ginger gold, emprime, cox, cortland, red delicious en de Rome afkomsitg?

  Pleas help mij !!!!!

Reacties zijn gesloten.