Carnaval

Hier op Madeira vieren ze 2 keer Carnaval. Beiden zijn verschillend. De eerste optocht vond afgelopen zaterdag plaats in Funchal, …. genaamd ´o cortejo alegórico´ (de allegorische parade). Wil en ik gingen om 21:00 uur kijken … officiële starttijd was ook om die tijd. Echter … het duurde heel lang … en wel meer dan een uur later … voordat we de optocht zagen. Dit blijkt altijd zo geweest te zijn … dat je uren moet wachten.

De parade was mooi en, vooral, heel kleurrijk. Heel veel groepen deden mee … ik schat zo´n duizend mensen … in prachtige en kleurrijke kostuums … dansend op de Samba muziek. Iedere groep had zijn eigen praalwagen .. maar niet zo groots zoals in Rio de Janeiro. Wel groot waren de giga-geluidsboxen op die praalwagens werden vervoerd …. waaruit kei en keihard de muziek werd afgespeeld. Daardoor ontstond ook vertragingen … want de ene groep wilde niet te dicht bij de vorige groep komen … anders kon je de muziek van je eigen groep niet eens horen. De optocht duurde tot aan middernacht.

Gisteren was de tweede parade, namelijk ´trapalhão´ … ook wel het volkscarnaval genoemd. In deze parade kan iedereen meedoen. Het was tevens een vrije dag voor iedereen …. gemeentelijke instellingen, banken en bouw werkten niet. Maar niet alleen gisteren … ook vandaag besloten aantal bedrijven en instellingen om een extra vrije dag toe te voegen. Best begrijpelijk als je beseft dat men hier het uiterste uit het glas … ik bedoel ´de kan´ halen tijdens het feest. We beschouwen vandaag als de nationale katerdag.

Echter omdat het gisteren ook miezerig weer was en we hadden een best druk weekend achter de rug … hebben we besloten om niet te gaan kijken.

Hier mijn twee favoriete foto’s. Tja … ik vind ze allebei mooi … maar ik laat aan jullie om te kiezen welke je de mooiste vindt.

Wat is blauw toch een mooie kleur!

De prachtige lach past bij het geheel!

Voor de serieuze liefhebbers kan ik van één of beide foto´s een achtergrond maken voor de bureablad.


Sponsors – Uw logo/link hier toevoegen? Mail me


3 gedachten over “Carnaval”

  1. Aha, de comments doen het weer. Dat was gisteren niet het geval! Allereerst de complimenten voor je frisse, nieuwe site. Inderdaad KISS!
    O, o, wat is blauw een mooie kleur. Deze serieuze liefhebber meldt zich hierbij aan voor de bureaublad-achtergrond.
    (Blauw is ook mijn lievelingskleur)

  2. Blauw! Maar volgens mij had je nog diverse andere favoriete dames… Alleen zijn die foto’s minder goed gelukt, niet zo scherp geworden hahahahaha

  3. Blueee…zeker te weten! Om even over carnaval 1 week na de carnaval is er ook “enterro do osso”…vraag me niet wat het is…maar ja hoor dat gaat weer iedereen verkleed de straat op…! Hoe houden ze het vol hihih

Reacties zijn gesloten.