Bouwen van websites

Intussen dat ik naar werk zoek … ben ik aan het werk! 🙂

Terwijl, en ik hoop het, mijn sollicitaties binnen aantal organisaties zich aan het verspreiden zijn … of men zit hun hoofden te breken aan mijn CV …. hou ik mezelf bezig met het ontwerpen en bouwen van websites. Vroeger was het mijn hobby, maar nu begint het meer mijn dagelijkse kost te worden. Een leuke dagelijkse kost. Vooral als je ziet dat er gebruik van wordt gemaakt … van datgene wat je hebt gebouwd.

Zoals bijvoorbeeld de website van Joyride Madeira. Een scooter / motorverhuur bedrijf hier in Funchal, dat gerund wordt door vader Piet en dochter Kristel (Nederlanders). Een onderdeel dat ik heb ingebouwd in hun website, … zogenaamde bezoekers reactie … een soort gastenboek … wordt al goed gebruik van gemaakt. Ook Nico (zwager) en Giovanna, die ons twee weken geleden hebben bezocht …. hebben hun reactie erop staan.

Het maken van een gastenboek stelt helemaal niks voor. Er zijn duizenden scripts op het web aanwezig voor een gastenboek … duizend? nou ja … misschien overdrijf ik nu een beetje … in ieder geval heel veel. Alleen in het geval van Joyride gebeurt het anders. Nadat je Madeira hebt leren kennen op een tweewieler, word je gevraagd of je iets in het (papieren) gastenboek wilt schrijven. Vervolgens wordt het door Joyride zelf online gezet. Dat is ook de reden dat ik het geen ‘guestbook’ noem maar ‘customers feedback’.

Om de klanten te vragen, als ze thuis komen, … de website te bezoeken en een reactie (dan pas) in te vullen … ben ik bang dat velen zullen afhaken. Juist nadat ze de scooters / bikes inleveren … zijn de ervaringen en impressies nog vers in hun geheugen … zo ook het rij-sensatie … en dus kunnen ze het meteen vastleggen. Als de klant eenmaal thuis is … dan is het vaak al afgezakt.

De website is lang nog niet af … beetje bij beetje zet ik nieuwe dingen erop … maar ook niet te veel om ‘overkill’ te vermijden. Maar zo´n kleine iets zoals de customers feedback van Joyride … geeft mij een gevoel van voldoening … ook al stelt het misschien voor anderen niks voor.

4 gedachten over “Bouwen van websites”

  1. PHP, HTML, CSS, JS enz. Flash wil ik nog gaan doen.
    De codes tik ik zelf in … dus ik gebruik geen generators of builders.

  2. Jaaaaaaaaa, ik ben kristel….!! We zijn echt blij met de nieuwe site….er komen nieuwe fotos hoor Don !! =) The customer feedback doet het echt leuk….Wij zoeken alleen nog meer klanten…wie o wie…!! =) Bedankt Don!!

  3. Graag gedaan, Kris 😀
    Ik zal kijken of Nederlandse en Belgische toeristen bij jullie langskomen. En als ze nog kunnen aangeven wanneer ze langskomen … dan zal ik proberen om ook daar te zijn … maken we een Hollandse / Belgische potje van … :mrgreen:

Reacties zijn gesloten.