Blauwe Zondag
Swimming in the ocean

Originally uploaded by Madeira.

Gisteren voor het eerst op een catamaran gevaren. De ‘Seaborn’ is de grootste catamaran hier op Madeira. Gebouwd in 2004 met een lengte van 23m en 10.5m breed, en een zeilcapaciteit van 335m2. Hij ligt redelijk stabiel op het water dus word je niet snel zeeziek. Zeker de moeite waard om dergelijke zeiltocht te maken.

Maar er waren nog meer ‘eerste keren’ voor mij. We kwamen een school dolfijnen tegen … die een complete show gaven … en ook walvissen (blauwe vinvissen). Meteen alle schoonheden van de zee in één zeiltocht meegemaakt … blauwe zee, blauwe lucht, zon, blauwe dolfijnen, blauwe vinvis en zelfs een zeemeermin in een blauwe bikini (zie foto). Het was een prachtige blauwe zondag.

Binnenkort zal ik een film van de dolfijnen online zetten … moet het nog bewerken. Wel kan je een paar foto’s van de trip zien: klik op de foto of klik hier.

By the way … ik mis eigenlijk een videobewerking programma dat de volgende doet:

 • WMV of AVI converteren naar MPEG formaat;
 • Videobeelden 90 graden draaien.

Heeft iemand een tip of suggesties hiervoor? Heb ik nodig voor een paar (kleine) films die ik heb.

Iets anders … ik heb mijn (nieuwe) werkgever in Engeland (Vectone) gebeld en gevraagd wanneer ik aan de slag mag. Ze hebben me uitgelegd dat er onlangs nieuwe beslissingen zijn genomen waardoor aantal plannen drastisch zijn veranderd. Het ging meer om zaken die zich afspelen in Engeland. De plannen van Madeira die gaan nog wel door, alleen door de nieuwe ontwikkelingen staat dit voorlopig stil. Ze begrijpen heel goed dat ik aan de slag wil … maar vragen om nog even geduld te hebben.

Als ik deze laatste alinea teruglees … dan lijkt het alsof het allemaal verzonnen is …. verplichte 3 maanden vakantie van je werkgever. Werk hebben .. zonder te werken. Voor sommigen misschien de droombaan …. maar niet voor mij.

2 gedachten over “Blauwe Zondag”

 1. Een leuk contrast zo’n blanke zeemeermin met rood haar en blauwe bikini… 🙂
  Het rotaten (90 graden) van videobeelden is een crime. Mijn advies: hou je camera recht!
  Ik dacht dat ik er wel eens een programma voor heb gehad, dacht dat het Videomach was. Probleem is alleen dat als je de filmpjes gedraaid hebt je ze niet zomaar kunt bewerken in MovieMaker.
  Voor het conversie-programma wmv => mpeg hou ik mij ook aanbevolen.
  Kun je mij het adres van je werkgever geven? Ik wil eigenlijk ook wel tot mij pensioen doorwerken zonder te werken… 🙂
  (En niet zeggen dat ik dat nu ook al doe!)

 2. Een geweldige ervaring het varen met een catamaran en dan tijdens het varen dolfijnen te zien. (in hun natuurlijke omgeving)
  Vandaag is het in Nederland typisch nederlands weer, dus regen.

  ‘quote’
  “Ik ben altijd blij als het regent, want als ik niet blij ben, regent het toch wel”

  Bedankt voor het plaatsen van de link Wereldreizigers Unite!!

Reacties zijn gesloten.