Bewegen tot bloggen

Zo nu en dan probeer ik mensen … met name kennissen … te overtuigen om een weblog te starten. Nou ja … het is niet echt ‘overtuigen’ maar eerder ‘bewegen tot’. Ik denk dat ze dan plezier zullen hebben in het schrijven van hun verhalen, ideeën, impressies enz. Voor de meeste is de eerste stap … namelijk het opzetten van een weblog / blog altijd het moeilijkste … en dan neem ik die stap van hun over … zodat ze later alleen met het schrijven van hun blog hoeven bezig te houden.

Daryanani was één van de eerste bekoren … haar eerste blog was op zaterdag 20 september 2003:

Schoolreis Mijn dochter is vrijdag 19 september voor het eerst op schoolreis geweest. Alle kinderen waren weken van tevoren enthousiast over hun bezoek naar de dierentuin Blijdorp. De dag ervoor was nog spannender, het de volgende dag gebeuren. De dag duurde te lang, de nacht nog langer en de wandeling naar de bus het langst. De dag zelf ging te snel voorbij. Raar he?! Alle vaders, moeders, broers en zussen en soms andere familieleden staan klaar om de kinderen uit te zwaaien met als gevolg een lamme hand. Soms wordt er zelfs een traantje weggepinkt. Op zulke momenten besef je dat de kinderen groot worden en je steeds minder nodig hebben. Net als wanneer ze voor het eerst naar de basisschool gaan, wil je ze eigenlijk niet loslaten. Sommige gebeurtenissen, hoe klein of groot, blijven spannend en emotioneel.

Willisha, mijn levenspartner …. niet alleen geestelijk en lichamelijk delen we alles met elkaar … maar ook digitaal. In het begin keek ze over mijn schouder heen toen ik een blog schreef …. maar nu … haar eigen Madeira weblog heeft een nog hogere page-ranking dan die van mijn eigen websites. Haar eerste blog … op 1 maart 2004:

Eerste bericht. In de herfst van 2004 gaan mijn man en ik verhuizen naar Madeira. Omdat hier nogal wat bij komt kijken, ga ik een weblog bijhouden over alles waar we tegen aan lopen. Een korte uitleg waarom we voor Madeira gekozen hebben: we zijn allebei gek op dat eiland… De afwisselende natuur, het klimaat, de leefstijl, geen hondenpoep op straat, bijna geen criminaliteit… Tips zijn altijd welkom, vragen zal ik zo goed mogelijk beantwoorden!

Onlangs hebben twee Nederlandse ex-collegas van mij (Tom en Aviva) gevraagd of ik een weblog voor hen kon bouwen/opzetten. Nu delen ze via hun weblog Boradata.eu hun passies, hobby’s en leven met familie, kennissen en iedereen die hun site weet te vinden. Het is ook voor Tom de gelegenheid om zijn Krinkeltjes aan de man (en vrouw) te brengen:

Vanaf de dag dat mijn vader ons is ontvallen in 2000 is de behoefte om verhalen op papier te zetten met factor 100 gestegen. Om warm te lopen heb ik alle 800 columns van hem op PC ingetoetst en op CD-rom verspreid onder zijn nabestaanden. Dit werd uiteraard ten zeerste gewaardeerd. Toen ik in 2003 vervroegd uittrad en het huisgezinnetje werd uitgebreid met Bora, onze Samojeed van Belgische afkomst, ben ik allereerst columns over het wel-en-wee van deze teef gaan intoetsen en heb er enkele gemaild naar het bestuur van de BSV (Belgische Samojeden Vereniging).
De reactie was zo positief dat de stroom aan columns, welke uit mijn vingers vloeide, bijna niet te stoppen leek. Het streelde zeker mijn ego om de verhalen terug te lezen in het clubblad en dan ook nog vertaald te zien in het Frans.

En nu … mijn laatste Frankenstein (Het leeft! Het leeft!) … Mad Gerry! (Het blogt! Het blogt!) Van hem weet ik dat hij een verborgen talent heeft. Ik voel me echt als Obiwan Kenobi die Luke Skywalker de ‘kracht’ in hem probeer te ontwaken … zo is dat met Gerry gebeurd. En nu? Ik vraag me af of de Wijde Wereld Web blij met me zal zijn … ik betwijfel het:

Creatief Kleien. Met m’n reizen ben ik in verschillende Europese landen geweest. Door de menselijke behoefte heb ik dus menig toilet bezocht. De locatie kan interessant zijn, of de decoratie maar het indrukwekkendste is het ontwerp van de “pot”.

Creatief Kleien?? Toiletten? Pot? Wat heb ik gedaan !!!!

6 gedachten over “Bewegen tot bloggen”

 1. Je bent een inspirator voor menigeen, Don. Dat is heel mooi.
  In het geval van Gekke Gerrit ben je wellicht te ver gegaan, haha. Maar ik ga hem zeker lezen!

 2. Gniffel. Dit krijg je ervan als je mensen enthousiast weet te maken … je wordt medeverantwoordelijk.
  Ik heb ergens eens gelezen dat je moet oppassen wat je op het Internet schrijft omdat het jaren ( tot in den eeuwigheid?) blijft bestaan. Dus vanaf nu zal iedereen kunnen zeggen:
  “Don Amaro heeft MadGerry op het Net geholpen! Hij… hij heeft het gedaan!” ;D :mrgreen:

 3. hey Don, weet je nog hoe het allemaal begon? forum van amigoe, een site met Antilliaanse voorbeeldfiguren, je uitleg, mijn wanhoop omdat ik er niks van snapte, het plassen in bed (vanwege de 45 km autootje op de snelweg) en dan de verrassing, mijn eigen weblog (blogspot eigenlijk) en toen was ik ‘overgelopen’ naar Jan die een weblog had. ongelooflijk dat ik al drie jaar ‘in het openbaar’ schrijf. daarvoor schreef ik dagboeken vol.
  onze eerste ontmoeting met Jan erbij. het ‘waterkannetje’ incident. hoe moeilijk ik het had dat jullie weg zouden gaan (en zie nu wat voor een smeerlap ik ben geworden, te druk om te mailen of hier te reageren). en dat ik toch voor jou de trouwjurk van Wil had gezien vond ik ook geweldig. je weet wel, zuurstokroze met pofmouwen en een grote strik achter..hahahahaha..
  Don, jij bent de schuldige! hahahahaha

 4. Don
  En dit is nog maar het begin. binnenkort zal ik het over de Portugese vrouwen hebben (Hou je “”haar”” maar vast)??????
  GG

 5. Don, jij bent HET KWAAD! jij hebt al deze mensen gemanipularisatie :D..er zijn er nog meer, maar ze zijn zo getraumatiseerd dat ze anoniem willen blijven, hahahahaha..

  tot nu toe heb ik goede ervaringen gehad met mijn internet verkeer. ik heb geen enge dingen meegemaakt. gelukkig!

  ik wou nog iets vertellen, maar ik ben het weer vergeten..

Reacties zijn gesloten.