Batman

Nog eentje voor mijn wenslijst …. een kopie van Batman The Movie.

Nee, nee … niet de film Batman Begins (2005) …. ook niet Batman Returns (1992) …. ook niet The Dark Knight (die nog moet komen … 2008). Het is geen van de Batman films uit de jaren 90 en deze eeuw.

Mijn favoriete is de Batman The Movie (1966) …. gebaseerd op de gelijknamig TV serie van de jaren 60, met Adam West en Burt Ward. Een klassieker … collectors item in mijn ogen. Van de TV series zou ik graag de hele serie op DVD willen hebben … die achter elkaar zien … of de bioscoopfilm van 1966 …. en de dag van mijn leven hebben. De dag daaropvolgend zou ik gegarandeerd in bed moeten liggen om bij te komen van een acute buikpijn ….. veroorzaakt door het lachen!

Lachen? Maar een Batman film is toch een serieuze actiefilm?

Hallo, met Batman!

Je moet het eigenlijk zien om te begrijpen wat ik bedoel. Het was vroeger een serieuze actiefilm … het boeide zowel jong en oud …. maar nu als ik het terugzie dan geniet ik van heerlijke lachmomenten. Vooral de dialogen tussen Batman en Robin:

Robin: ‘Holy Toledo, Batman, it is a good thing we have taken a breakfast this morning!’
Batman: ‘Yes, Robin, a good breakfast is a good start of the day.’

En hun kleding (dames, let op Robin´s strakke maillot en vooral op Batman´s gespierde buik).

Kleurrijke Schurken

En dan de kleurrijke schurken zoals The Penguin (Burgess Meredith), The Joker (Cesar Romero), The Riddler (Frank Gorshin) en mijn favo-schurk-dame Catwoman (de mooie Julie Newmar). Wat dacht je van de gekuiste vechtscènes waar iedere vuistslag met een beeldvullend ‘WHACK!’, ‘BIFF!’, ‘POW!’ en ‘KAZAM!’ wordt verhuld.

De Batmobiel …. Batman´s auto … het summum van iedere jongens oog genot. Van die auto was ik (en ben het nog steeds) helemaal wild van.

Ik zou graag de oude series op de TV willen zien. Dan zou ik gegarandeerd de computer laten voor wat het is en voor de buis zitten. Misschien dat ze het ooit zal worden uitgezonden. Als dat het geval is … dan neem ik een grote bak met popcorn en fles wijn of sixpack bier … en ga genieten van de dynamisch duo.

Kun je nog niet voorstellen wat ik bedoel? Kijk naar een klein stukje van de film uit 1966 …
En hier heb je de film-trailer van toen….
13 gedachten over “Batman”

 1. Batman is ook leuk ja! Ik las vroeger de strip. Luchiano keek net naar je post en zei: “Hey, Batman… als ik ooit een broertje krijg noem ik hem Robin. Dat vind ik een mooie naam.”

 2. Eerlijk gezegd kan ik me niets van Batman herinneren 😆 Bij mij begint het met Floris, Kapitein Zeppos, de Fabeltjeskrant, TitaTovenaar en Catweezle…

  Ennu CasaSpider: er wacht je een schone taak!

 3. En wat dacht je van Q en Q, De stratenmaker op Zee show, Pipo de Clown, Zwijgen is Goud,en niet tevergeten het broodje poep van Oom Willen.

  Ja sorry Don. Batman??????? Zo oud ben ik nou ook weer niet

 4. Even over nagedacht om te zeggen:
  ‘tss tss… ze kennen het niet’.
  Maar ja, dat zou eigenlijk niet zo aardig zijn 😀 Komt daar nog bij dat de programma’s die zij opnoemen, mij weer onbekend zijn, behalve de Fabeltjeskrant dan, want die is volgens mij ook op Curaçao uitgezonden.
  Maar inderdaad, Batman Robin en Catwoman, dat was nog eens wat. En de Batmobile… WoW!
  Een plastic Batmanpop heb ik gehad, bijna net zo groot als mijn eigen toenmalig persoontje, overal werd het heengesleept totdat één van mijn ouders (vermoed ik) er genoeg van kreeg en het gedrocht heel diep tussen de palen onder mijn oma’s huis smeet/verborg.
  Verder kon ik dankzij Batmans invloed in mijn kinderlijke dromen ook heel goed autorijden en zelfs af en toe vliegen 😆
  Nog niet zo lang geleden tijdens een van mijn dochters zaptochten, zag ik ze plotseling weer, Batman en Robin (de echten, welteverstaan). Te verbrouwereerd om het weerzien van deze oude bekenden was ik, om een mening te vormen wat ik er nu van zou vinden, en aangezien ik op dat moment niet de (volledige)zeggenschap had over de afstandsbediening is het bij even terugzien gebleven.
  Maar de VieuwMaster schijfjes van deze jeugdhelden staan, na de halve wereld meegereisd te zijn, veilig op zolder bewaard.
  Hoop ik…
  Ik ga even checken…

 5. Viewmaster!!! Aahhhh …. geweldig waren dat! De plezier dat ik daarmee had …. heerlijk!
  Marisa, als je die nog hebt …. goed bewaren! …. anders wil ik het wel van je overnemen :mrgreen:

 6. Gecheckt! Ze zijn nog steeds leuk. Dus… ‘k hou ze lekker zelf! Hè hè :mrgreen:

 7. Oja , de “flistende” dialogen tussen de 2 helden , de traagheid van de show en dan het onbenullige , geweldig!
  En niet te vergeten de TUNE!
  Batman , batman , batman!

 8. Grappig dat je dit weer ‘naar boven’ haalt!
  Fantástisch die videos!
  Echt heel leuk om nu met volwassen ogen naar te kijken en te bedenken hoe gefascineerd ik als kind op die serie was. Ik kan me je beschrijving hoe je er uitgebreid voor zou gaan zitten helemaal voorstellen … grin …
  Ik weet niet of ik het geduld zou kunnen opbrengen om de hele serie weer terug te zien maar die film uit 1966 lijkt mij ook wel erg leuk.

  Ik heb trouwens een vraag. Al deze soort Engelstalige series en films … kun je je herrineren of ze werden uitgezonden met of zonder ondertiteling? Zelf ben ik geneigd om te zeggen zonder maar ik twijfel.

  Nogmaals leuk om deze post weer te zien. Krijg er zien in om een foto te maken van die viewmaster en die videos ook in een post te verwerken.

 9. Nog 8 uur en dan heb ik hem binnen. Maar het kunnen ook zo maar 2 dagen worden. Laat het je weten.

 10. 8 uur Batman?? Maar das nog erger dan alle Star Wars bij elkaar of de Lord of the Rings. Ik weet niet of mijn buikspieren sterk genoeg zijn of dat ik tranen genoeg heb in mijn ogen :mrgreen:

 11. 🙂 Nee, het duurt 8 uur om hem ninnen te halen. (een torrent downloaden) maar we hebben een stroomstoring gehad vannacht en dan slaat ,gelukkig mijn compter uit. Dus wordt iets later.

 12. Heb hem binnen. Niet ondertitelt, neem aan geen bezwaar? Zal nu gaan kijken naar F4.

 13. De complete Batman TV Serie met Adam West uit de jaren 60 staat te koop op marktplaats! Misschien interessant?

Reacties zijn gesloten.