Base Jump Cabo Girão

Op 4 mei (2006) heeft er een zogenaamde Base Jumping plaatsgevonden te Cabo Girão …. 2 na hoogst klif van de wereld (580m).

Wat is Base Jumping? Dat is springen vanaf hoge gebouwen, torens, bruggen, of hoge kliffen. De beoefenaars zijn parachutisten die zin hebben in iets anders … vooral in de VS en Australië.

Mário Pardo (45) is een Portugese base jumper (Portugal’s eerste) en die heeft afgelopen 4 mei vanaf Cabo Girão … met een motor … een jump gemaakt.

Er wordt nu over nagedacht om dit ook aan de toeristen aan te bieden … in combinatie met een tobogan. Je zit dus in de tobogan met twee tobogan bestuurders … op volle snelheid … naar beneden … en afsluitend de sprong vanaf het klif. Parachutes zijn inbegrepen …. en u, de bestuurders en tobogan worden dan opgepikt door de Santa Maria boot. Dit wordt gegarandeerd de meest spectaculaire toeristische attractie van heel de wereld.

Maar nu … de film van de Base Jump vanaf Cabo Girão dat plaats heeft gevonden .. die is te zien op Google Video (klik op de volgende link).

Base Jump Cabo Girão (Madeira)

Waarschuwing: het laden van de film kan even duren ….

9 gedachten over “Base Jump Cabo Girão”

  1. Dat is nog eens andere koek dan met een kinderwagen de Pontjesbrug op Curacao heen en weer slenteren… 🙂
    (Gaan jullie dit ook doen?)

  2. dit is stoer. en Don, ik zweer het dat jij het bent geweest die sprong. doe niet bescheiden geef het gewoon toe. JIJ was het op het filmpje. kom op, geet het toe! 🙂

  3. nee hoor, Don. je ziet er niet bleekjes uit. dat is de camouflage. kom op, dushi, niet zo bescheiden. ik kon het niet langer geheim houden. ik ben zo trots op je. Wil kan ook beamen dat jij het bent geweest. Wil, WIL, WIHIL.. 😀

  4. mijn zus en ik willen in sept naar Madeira, en ons naar beneden laten rijden door een tobogan,–we zijn nu wel bang het verkeerde kaartje te kopen!

  5. Zolang de tobogan-bestuurders geen valhelm of parachute dragen …. dan zitten jullie goed. :mrgreen:

Reacties zijn gesloten.