Auto rijden in Funchal

Een rij-impressie door de straten van Funchal ….

11 gedachten over “Auto rijden in Funchal”

 1. Wat ben ik blij dat er meer mensen zijn die het rijden door Funchal (Madeira) niet zo makkelijk vinden. In februari waren we drie weken met huurauto in Garajau. De tweede dag op weg naar Jardim Botanica móest ik op een helling remmen voor een bus die van rechts naar beneden kwam. Volkomen in paniek ben ik gestopt, handrem aangetrokken knipperlichten aan en de auto uitgegaan. Niet meer gereden, nog erger helemaal niet meer de auto ingedurfd. Mijn man heeft geen moeite ermee maar die heeft ook leren rijden in Zd. Afrika waar ook bergen zijn.

 2. Smalle straatjes en bergachtig, maar… wel erg weinig tegenliggers!
  (Of weten die wanneer Willisha on-the-road is… :-))

 3. @Cecilia: in het begin had ik het ook niet makkelijk … met de auto rijden hier op het eiland. Stijle heilingen, smalle straatjes, veel stukken waar het net niet breed genoeg is voor 2 autos, bussen als tegenliggers enz. Gelukkig dat grotendeels van de eilandbewoners begrijpen dat de ‘toeristen’ daar soms moeite mee hebben … en daar rekening mee houden.

  @CasaSpider: Was ik vergeten te melden …. het was gefilmd op een zondag … in de ochtend.

 4. Wat leuk! Wat leuk! Hé, heerlijk herkenbaar zo’n ritje!… De muurtjes; de huizen; de kleuren. Zo herkenbaar dat ik even dacht dat jullie de weg reden waar ik vroeger naar school liep, maar tegelijkertijd ook weer niet want ik kan de ligging ervan toch niet precies plaatsen. Op de film tussen seconde 40 en 44 … weten jullie hoe het daar heet? Geef niet als jullie het niet weten. Het was heerlijk om het allemaal weer te zien.
  Heb je genoeg bandbreedte, Don? Want hier ga ik een paar keer naar kijken!

 5. @MaRisa: De bandbreedte is voor rekening van Google (video.google.com) … en dus geen probleem. De buurt waar we reden (rijden) is Pena en Rochinha. We zullen de volgende keer een paar straatnamen proberen te ontdekken en laten weten.

 6. Die muur bij sec. 30 tot 32 lag daar toevallig nog een buiten spiegel. Zo ja dan is die van mij.

 7. Met een Landrover is het nog leuker en ben net zo’n hollands als wat. Maar men kijkt wel uit he, een Landrover is groot en hard. En je kent het bospad naar mijn huis.

 8. @Linda: Ik kan me inderdaad van een compleet buitenspiegel herineren … maar die lag nog verder de weg op. Zal ook naar opletten en … als het kan meenemen. Pfff … straatnamen … Buitenspiegels … Nog meer?

  @Piet: het verschil met je bospad is … minder huizen en … geen bussen!!

 9. De laatste paar maanden heb ik een hoop bijgeleerd. Ik durf 100 km te rijden op de snelweg, en dit soort wegen ga ik steeds leuker vinden. Ik begin zelfs voorzichtig te oefenen met het stoppen op een helling met een combinatie van koppeling en rem, in plaats van de handrem! 😆

 10. Leuk om weer iets te zien van het echte Madeira. Heeft iets !!!!
  Komt er ook nog een deel 2? Tot aan de haven misschien…

  Groetjes uit Mierlo.

 11. Haa… Rochinha, vandaar dat het zo herkenbaar was! Ik kijk en ik kijk en probeer aanknopingspunten te vinden en ben het toch niet helemaal zeker. Zijn de gebouwen bij ‘seconde 40 en 44’ dan misschien toch wat ik dacht te herkennen: Links een schooltje en rechts een bakkerij?…
  Nou ja, ik meen zoveel te herkennen en tegelijkertijd weet ik het allemaal niet zeker.
  Kortom hier kan ik nog wel een poosje over puzzelen. ;D
  De herkenning blijft leuk!
  Dank jullie wel.

Reacties zijn gesloten.