AFPOP

Vanavond ben ik voor het eerst alleen thuis hier op het eiland van Madeira. Nou ja … alleen? … niet helemaal … ik zal vanavond niet alleen slapen … das één ding zeker. Maar niet met Willisha want zij gaat samen met haar collega Lidia op route vanavond en morgen … richting Calheta.

Vanavond ga ik naar een meeting van de AFPOP te Funchal. AFPOP staat voor Association of Foreign Property Owners in Portugal, en is een belangenorganisatie dat meer dan 15 jaar geleden is opgericht. In het begin lag de basis voornamelijk in de Algarve, maar later ook in de rest van Portugal waaronder ook Madeira. AFPOP is gespecialiseerd in het verstrekken van informatie en hulp aan buitenlandse ingezetenen en bezoekers van Portugal. Zij kunnen helpen met alle informatie wat betreft wetgeving en veranderingen daarin en houden je op de hoogte van feiten die van belang kunnen zijn.

Uit informatie dat ik kreeg te horen kunnen leden van vele voordelen profiteren waaronder:

– Assistentie met juridische en bureaucratische problemen
– Advies bij het zoeken naar professionele hulp/diensten
– Support via locale vertegenwoordigers
– Goedkopere verzekeringen af te sluiten
– Korting op diensten
– Kortingen op medische verzekeringen
– en nog meer.

Dus … terwijl Willisha de hort op is … ga ik op onderzoek uit …. een Kilkenny (Ierse bier) onderzoeken …. ooo? had ik het niet verteld? … het wordt gehouden in een Engelse Pub :mrgreen: Bottoms up, lad!

O ja … wat betreft ‘niet alleen slapen’ vanavond … Snoopy ligt dan naast me (voordat jullie verkeerde dingen over mij gaan denken):mrgreen: