28 april Koninginnedag

We horen erbij! Het Consulaat van het Koninkrijk der Nederlanden heeft Willisha en mij een uitnodiging gestuurd. Ik citeer de brief:

Invitation: On the occasion of the Queen’s Day, on Thursday, the 28th. April 2005 … The Honorary Netherlands Consul and Mrs. António Mammerickx da Trindade … request the pleasure of the company of Mr. and Mrs. Don Amaro for cocktail at Hotel Porto Mare at 18.30 – 20.00hrs. R.S.V.P.

Ik wist niet dat Koninginnedag twee dagen vervroegd was dit jaar? En dan ook nog die vreemde protocol om de namen van de vrouwen niet te noemen … word ik nu plotseling tweeslachtig aangemerkt. Ik moet straks even kijken in de garderobe van Willisha en kijken welke jurk bij mijn pak past … en die doormidden knippen (ook mijn pak). Ben benieuwd wat António voor combinatie pak en jurk zal dragen ….

By the way … zijn naam noem ik hier in volle glorie … want daarmee kan ik controleren hoe de zoekmachines mijn weblog indexeren. Wedden dat als je op zijn naam zoekt dat mijn weblog helemaal bovenaan in de zoekresultaten zal verschijnen ….

En RSVP …. wat the (bliep) is RSVP? Gelukkig heb ik www.Willisha.nl die (vaak) antwoorden heeft op mijn vragen …. RSVP staat voor répondez s’il vous plaît … das Frans voor geblief effe te antwoorden, oke.

OK … de consul kan dus Engels en Frans … en houdt een vrouwonvriendelijke protocol na …. ben benieuwd of hij en/of zijn vrouw, mevrouw António, ABN kunnen … en ik bedoel niet De bank.

Ben ook benieuwd welke NL-ers daar naartoe zullen gaan …

9 gedachten over “28 april Koninginnedag”

 1. Hé wat zijn dat voor wilde plannen? Mijn jurken doormidden knippen? Niets daarvan, dan koop je zelf maar wat! Ben je meteen klaar voor volgend jaar de vrijdag voor Carnaval :mrgreen:

  Maar ach, het is inderdaad nog steeds gebruikelijk om officiële uitnodigingen te sturen aan “De heer en mevroüw Huppelepup”… Eén troost: ook in NL hoor! Tja, dan kan ik alvast wennen aan mijn nieuwe achternaam 😆

 2. Don, je weet hoe ik denk over het”Nederlanse Consulaat” waar geen mens Nederlands verstaat of spreekt. En dan heb je iemand die de verantwoordelijkheid heeft, maar die is er nooit (waarschijnelijk heeft hij het te druk met alle hotels waar hij de directeur van is).
  Bieden ze appeltaart aan, of heeft Willisha dat nog niet georganiseerd.
  Veel plezier.

 3. @Gerry: gelukkig heeft het consulaat een secretaresse met veel verantwoordelijkheidsgevoel… Op de ochtend dat wij ons inschreven was haar schoonmoeder net ’s morgens vroeg overleden. Maar ze kwam gewoon naar haar werk, omdat er niemand was die het over kon nemen … (wij voelden ons erg bezwaard).

 4. Ik zal de consul doorgegeven dat een zeker heer van de Natuur Ontmoetingen het idee heeft voorgesteld om de NL-ers uit te nodigen om typische Hollandse lekkernijen mee te nemen op die dag.

 5. Ojee, ik met me grote bek, heb mezelf in de problemen gepraat. Ik moest helaas naar het consulaat om m’n paspoort teverlengen. Verbazingwekend werd ik uiterst vriendelijk geholpen. De vrouw vertelde me dat ze nieuw was, en ik zei:”Goh, wat heeft e een sexy…….”. Direct kwam de reactie: Kent U Don Amaro???? Ja reageerde ik, en z’n vrouw ook want die is een appeltaart competitie aan het organiseren voor Koninginendag (op 28 April). Hiervan wist ze niks, maar dat is niet erg zei ze. Dat kunt u nu wel regelen want met uw bezoek bent u tevens ingeschreven.
  We zien u wel op 28 April met een appeltaart.

  Naast een sexy …… heeft ze ook nog gevoel voor humor. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Met veel plezier zie ik uit naar m’n volgende bezoek aan het Nederlandse Consulaat.

  Zal ik een appeltaart voor haar meenemen???

 6. Nee, mijn beste Gerry, jij gaat eerst een appeltaart voor ons meenemen …
  Nu dat je haar hebt ontmoet … betekent dat jij nu wel bij het Koninginnedag receptie aanwezig bent?

Reacties zijn gesloten.