28 april is Koninginnedag!

Vorige week kregen we een brief, … in het Engels …, van het consulaat van het Koninkrijk der Nederlanden (hier op Madeira) waarin we worden uitgenodigd voor het vieren van Koninginnedag …. op vrijdag 28 april a.s.

Ik begrijp waarom ze Koninginnedag op vrijdag vieren … want 30 april valt op een zondag en het tevens de dag dat de Madeira bloemenfestival zal plaatsvinden.

Ik zou graag willen weten wie van de madned’s (Madeirense Nederlanders) denken ook om naar de ontmoeting te gaan?

Vorige week kregen we een brief, … in het Engels …, van het consulaat van het Koninkrijk der Nederlanden (hier op Madeira) waarin we worden uitgenodigd voor het vieren van Koninginnedag …. op vrijdag 28 april a.s.

Ik begrijp waarom ze Koninginnedag op vrijdag vieren … want 30 april valt op een zondag en het tevens de dag dat de Madeira bloemenfestival zal plaatsvinden.

Ik zou graag willen weten wie van de madned’s (Madeirense Nederlanders) denken ook om naar de ontmoeting te gaan?

Een jaar geleden schreef ik over onze eerste uitnodiging. Daarin noemde ik zijn naam volledig … om later te checken op welke positie ik dan terecht zal komen als je op zijn naam zoekt via Google. Ik sta in ieder geval in de top-10 van de zoekresultaten.

Nu maar hopen dat als de consul ooit met zijn naam gaat zoeken via het web … ondanks dat hij de Nederlandse taal niet machtig is … dat hij wel een Hollands gevoel van humor heeft.

2 gedachten over “28 april is Koninginnedag!”

 1. Hi Don

  Na 3 jaar heb ik ook een uitnodiging gekregen, blijkbaar hadden ze 3 jaar nodig om tecontroleren of ik wel pas bij zo’n gelegenheid. Je kent inmiddels wel mijn gedachten gang over zo’n bijeenkomst. Wat me echter opviel dat ik werd uitgenodigd bij Mrs. Trinidade!! Dat lijkt me spannend.

  Mocht ik gaan wat kan ik dan verwachten? Oranje bitter, Tompoezen, appeltaart, boerenkool, hutspot, pannenkoeken, poffertjes, gevulde koeken, suikerbrood, balkenbrei en een Nederlandse toespraak????

  Ik ben benieuwt.

  GG

 2. Goh … toevallig zeg! We zijn ook door dezelfde mevrouw uitgenodigd :mrgreen:
  Maar of dat spannend is ??? Veel plezier … we zullen het wel gadeslagen …

  Wat kan je verwachten? Durf ik niet te zeggen … maar vorig jaar hadden we wel een toespraak in het fonetisch Nederlands door Mr. Trinidade himself … m.b.v. een briefje.

  Als ik nou een poging waag om bij de secretaresse van de consul (ze heeft een sexy …) om voor wat Hollandse vulling te zorgen …. kom je dan wel?

Reacties zijn gesloten.