1 Juli
Santa Maria is arriving

Originally uploaded by Madeira.

Er zijn vele verhalen en legenden over de ontdekking van de Madeira Archipelago Het schijnt dat Portugese ontdekkingsreizigers onderweg waren naar Guinee, in opdracht van Prins Hendrik de Zeevaarder, toen ze door een storm werden verrast en naar het eiland van Porto Santo werden gedreven. Vanaf Porto Santo zagen ze het grotere eiland Madeira in de verte liggen en besloten die eens nader te bekijken.

Volgens de historicus Gaspar Frutuoso, werd Madeira ontdekt op 1 juli 1419 door João Gonçalves Zarco, Tristão Vaz Teixeira en Bartolomeu Perestrelo. De landing aan wal vond plaats op de baai van Machico. Door het dichtbeboste woud dat er toen was werd het Ilha da Madeira genoemd, (vertaald ‘Houteiland’)

Daarom is vandaag, 1 juli, een officiële vrije dag hier op het eiland, namelijk de dag van het Autonome Gebied van Madeira.

3 gedachten over “1 Juli”

  1. Morgen is het op Curacao Dia di Bandera, de nationale feestdag.
    Jullie hebben meer geluk dan wij, want op zaterdag heb ik toch al vrij… 🙁

  2. @CasaSpider: ach, wat zielig….. Ik zou haast medelijden krijgen :lol:… Ware het niet dat wij dit op 21 augustus hebben: de Nationale Feestdag van Funchal is op een… zondag ‘:evil:’

Reacties zijn gesloten.