1 juli 2006

1 juli 2006 (volgend jaar dus) is het 30-jarig bestaan van de regionale autonomie (zelfbestuur) van het eiland Madeira. Het is nog heel ver weg …. maar ik las net een interessant artikel …. dat het eilandbestuur gaat 230.000 euros investeren in …. raad eens!

…. kleine vlaggetjes!! Ja .je leest het goed … en het is geen grap. Men gaat 230 duizend euros in kleine Madeirense vlaggetjes investeren …. en ze worden aan iedereen toegereikt om op 1 juli dan te gaan ‘wimpelen’….

Is dit wat je noemt het toppunt van chauvinisme, nationalisme? …. of is dit parels voor de zwijnen gooien?

5 gedachten over “1 juli 2006”

 1. Pure geldverspilling!
  Wat zullen bv.65 plussers met hun miezerige pensioentjes toch blij zwaaien! 🙁
  Sorry, maar van dit soort dingen wordt ik echt niet vrolijk. }-[

 2. Of het verstandig is weet ik niet, maar ik vind het wel te begrijpen. Op Curacao rijdt op 2 juli ook bijna iedere auto met minimaal 1 en soms wel 6 Curacaose vlaggen rond.
  Juist kleine (ei)landjes hechten erg aan hun nationale trots.
  Van de andere kant, Nederland schaamt zich daar bijna voor en dat vind ik ook niet goed…

 3. @MaRisa: Helaas ik heb geen gezichtje voor }-[ … maar we begrijpen wel hoe je keek toen je het las.

  @CasaSpider: Ik heb de indruk dat de schaamte van Nederland meer een binnenlandse aangelegenheid is … want in het buitenland daar doen ze het niet minder om.

 4. Als ze dan toch gemaakt worden, wil ik er één! We hebben al een Portugese vlag, dan ook de Madeirense. Wanneer zou de Nederlandse volgen???

Reacties zijn gesloten.